Създателите на украинския учебник Световна история“ за десети клас публикуваха

...
Създателите на украинския учебник Световна история“ за десети клас публикуваха
Коментари Харесай

Киану Рийвс попадна в украински учебник по история

Създателите на украинския учебник „ Световна история “ за десети клас разгласиха в електронната версия обработената с фотошоп фотография „ Обяд на небостъргач “, на която е изобразен американският артист Киану Рийвс.

Оригиналната фотография „ Вечеря на небостъргач “ е направена от незнаен фотограф през 1932 година На нея са изобразени строителите, които обядват на един от детайлите на многоетажна постройка.

В раздела на учебника „ Съединените американски щати в интервала сред войните “ на 58 страница има илюстрация – обработената с фотошоп фотография „ Обяд на небостъргач “, на която в дясната част на фрагмента дружно с служащите седи и тъжният Киану Рийвс. В раздела не е посочено, че тази илюстрация не е истинска, нито пък в текста има информация за американския артист.

Главният редактор на издателство „ Орион “ Ирина Красуцкая съобщи, че ще разяснява обстановката, откакто създателят на учебника Игор Щупак приготви коментара си. “Всяка фотография в учебника има свое особено значение. Нашият създател Игор Якович Шупак в този момент приготвя уголемен коментар ”, сподели Красуцкая. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР