Създателите на ненаучно съдържание за климата ще останат без приходи

...
Създателите на ненаучно съдържание за климата ще останат без приходи
Коментари Харесай

YouTube с мерки срещу климатичната дезинформация


Създателите на ненаучно наличие за климата ще останат без доходи в YouTube
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл разгласи, че ще спре реклами, показващи видеоклипове и друго наличие в YouTube, които отхвърлят изменението на климата, и също по този начин ще забрани рекламите, популяризиращи сходни изказвания. Компанията разясни, че с това дава отговор на терзанията на огромен брой рекламодатели.

Забраната ще обгръща рекламите и надлежно добиването на доходи от наличие, което опонира на „ научния консенсус по отношение на съществуването и аргументите за изменението на климата ”. Мярката ще бъде наложена посредством „ автоматизирани принадлежности и човешки намеси ”, заяви.

Политиката ще се ползва за всякакво наличие, отнасящо се до изменението на климата като към измама; изказвания, отричащи, че дълготрайните трендове на световно затопляне; и изказвания, отричащи, че излъчванията на парникови газове или човешката активност способстват за изменението на климата.
още по тематиката
Промените значат, че основателите на YouTube наличие няма да могат да печелят доходи от реклама в наличие, което отхвърля изменението на климата.

Наскоро оповестен отчет Avaaz – американска организация с нестопанска цел, която предизвиква активизма по въпроси като изменението на климата – упрекна YouTube, че „ подтиква дезинформационното наличие за климата посредством своята стратегия за обезпечаване на доходи ”.

Фади Коран, който управлява плана за дезинформация в Avaaz, сподели пред BBC, че държанието „ може да обърне хода на стопанската система, която отхвърля изменението на климата ”. Но в този момент Гугъл прави втори огромен ход за „ битка с дезинформацията ” в обществените медии след тематиката за пандемията.

Очаква се ограниченията да включват слагане на етикети за погрешна информация – и намаление на рейтингите на видеоклипове и наличие, които отхвърлят изменението на климата. По този метод „ дезинформационното ” наличие няма да се предлага на потребителите.

Еко-активистките организации приветстваха анонса, само че, както можеше да се чака, оповестиха ограниченията за извънредно незадоволителни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР