Създателите на Instagram Кевин Систром и Майк Крийгер се завръщат

...
Създателите на Instagram Кевин Систром и Майк Крийгер се завръщат
Коментари Харесай

Създателите на Instagram пускат нова платформа

Създателите на Instagram Кевин Систром и Майк Крийгер се завръщат в сектора. Те са основали нова компания за да открият идващото потомство на обществените мрежи, оповестява Platformer.

Първият им план се споделя Artifact. Това ще е обществена мрежа за вести. Тя ще комбинира в себе си публикации, обстоятелства и изкуствен интелект, като ще е самобитен " TikTok за текст ".

Приложението ще събира вести и публикации от голям брой източници, като ще опознава навиците и ползите на потребителя. Изкуственият разсъдък ще употребява тази информация, с цел да предлага други материали.

Artifact ще взима поради прекараното време за четене на изявленията като по-голям знак за интерес, в сравнение с кликове и мнения. Платформата ще демонстрира вести от всички гледни точки, само че ще блокира и отстранява изявления, които не дават отговор на истината.

Приложението към момента е в " затворена бета " и се предлага единствено с предложения. Планирано е с времето да се прибавят още функционалности, в това число опция за следване на профили на консуматори, шерване на изявления от тях, прибавяне на мнения и отзиви за даден материал и други Ще има и опция за персонални известия.

Създателите на Instagram напуснаха компанията през 2018 година поради другия с управлението на Фейсбук. Първоначално си взеха отмора, само че последователно се завръщат с по-малки планове. Систром споделя, че не са желали да стартират нова компания до момента в който не изпълнят три неща - нова вълна технологии, свързване на тази вълна със обществените мрежи и концепция, която да взема решение проблем.

Тези фактори са налице и това ги стимулира да стартират Artifact - евентуалното начало на новото потомство обществени мрежи. Създателите на приложението споделят, че възнамеряват да канят нови консуматори относително бързо, като засега  има лист с чакащи. Условието за момента е регистрацията да стане посредством телефонен номер.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР