Създателите на антологията препоръчват игра в тъмна стая.В края на

...
Създателите на антологията препоръчват игра в тъмна стая.В края на
Коментари Харесай

Историите в The Dark Pictures ще са независими една от други

Създателите на антологията предлагат игра в тъмна стая.

В края на август, Supermassive Games, създатели на извънредно сполучливия ексклузив за PS4, Until Dawn, показаха своя идващ план – The Dark Pictures Anthology. Партньори в амбициозното начинание на студиото ще бъдат Bandai Namco. Използваме „амбициозен“, защото става дума за хорър антология от игри, отдадени на ужаса, които ще изследват разнообразни негови жанрове и вероятности. Supermassive към този момент подписаха контракт с Bandai за три игри, което не е всекидневно за гейм промишлеността – очевидно е, че приказваме за дълготраен опит. Вземайки поради експертизата на студиото в хорър жанра, няма по какъв начин почитателите на ужаса да не са впечатлени. Първата игра от плануваните три заглавия се споделя Man of Medan и се концентрира над група младежи, тръгнали по следите на потопен транспортен съд. Това, което стартира като приятна почивка за тях се трансформира в немислим призрачен сън в следствие.

Едно от нещата, които звучат доста добре е, че игрите няма да са свързани между тях – т.е. никой няма да ви извива ръцете да си закупите втората игра, с цел да разберете какво се случва след първата, която сте изиграли.

„Те са изцяло разнообразни истории с разнообразни герои в тях. Може и да има някои общи детайли във вселената на игрите, като нещо едвам видимо, само че ние към момента дискутираме по какъв начин тъкмо да го създадем. Всеки би трябвало да може и да играе, която си желае от игрите. Могат да стартират на чисто, а има и други неща, които са към този момент там и ги чакат“, изяснява в изявление за True Achievements Том Хийтън, режисьор на антологията.

Любопитно звучи и обяснението на Хийтън по отношение на работния развой в Supermassive.

„Когато се чудим каква да е идната игра, ние търсим да изследваме поджанр на хорърите. Седнахме и установихме 39 разнообразни поджанра, като слашър, нереален транспортен съд, обладана от дух къща. Другото, което търсим е да вземем нещо от действителния свят. Може да не е мит – може да е от фолклора. Обикновено има доза истина към тези неща, за които описваме и това дава на играещия нещо, което той може да отиде и ревизира онлайн, да открият повече за това, само че малко от това към този момент е в главата му и те го знаят, което оказва помощ за основаването на цялата история“, добавя той.

„Това, което ще поднесем е натоварен синематичен хорър. Силен акцент в него ще е историята, която е предизвикана от изборите, които вършиме и имате едно доста, доста мощно разклоняване на историята. Това ще е като филм, който може да играете и се надявам хората да го харесат. Аз ще кажа просто да дойдете с нас, да се забавлявате и поиграете“, приключва Хийтън.

За разлика от Until Dawn и Inpatient, The Dark Pictures Anthology излиза и за PC и Xbox One – през 2019.

P.S. Геймплеят във видеото нагоре, стартира след 15:30.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР