Създател на учебното помагало е Центърът за междуетнически диалог и

...
Създател на учебното помагало е Центърът за междуетнически диалог и
Коментари Харесай

Учебно помагало за 2-и клас – Как Господ създал хората… 


Създател на образователното пособие е Центърът за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “. Това е организация, която съвсем 20 години работи в областта на образованието. Преданието „ Мит за хората “ е легенда, която сме записвали на терен, измежду ромската общественост в Долна Митрополия. Ние сме отпечатали тази легенда през 2003 година в помагалото „ Истории край огнището “, което е налично и в Национална библиотека “, уточни Теодора Крумова – програмен шеф на организацията. Тя изясни, че книжката е основана за задачите на свободно избираем предмет (СИП), към този момент наричащ се извънкласна активност: „ Фолклор на етносите – ромски фолклор “. Преди няколко години помагалото провокира възмущението на родители.

А ето и текст на Кеворк Кеворкян за родното обучение, представен от проф Атанас Семов:

„ Година след година научаваме, че близо половината от приключилите приблизително обучение са функционално необразовани – само че крием този факт като срамна болест.

С такива деца борбата е изгубена още в учебното заведение, те излизат от там с дъха на учебната съблекалня, с нищо друго.

Сетне обаче някак би трябвало да преработят комплексите си – и доста постоянно това ги отпраща в обятията на Злото.

Трябва да преглътнем срама, че в наши дни, отвън всички други беди, които ни сполетяха, се разпадна и вярата в учебното заведение.

Очевидно е, че просветителната ни система е съкрушена – като че ли преднамерено, с цел да създава младежи, комфортни за измамите на Настоящето.

Тази истина ни я сервира, през 2019 година, най-авторитетното интернационално проучване на грамотността PISA:

47% от българските десетокласници нямат обикновени четивни умения;

44% са под сериозния най-малко познания и умения по математика;

47% са с фрапантни пропуски в подготовката по естествени науки.

От PISA ни подсказват, че следва да бъдем затрупани от отломки, от човешки отломки.

Когато толкоз доста от учениците в една система са функционално необразовани, това значи единствено едно: образованието последователно и невидимо Обезумява.

Това е война против самите устои на Разума.

А едно скорошно изследване на БАН/Института по социология и Института по философия като че ли желае да ни подсети, че всички сме се побъркали: едвам 20 % от младите българи не приемали да се забогатява с шикалкавене!? “
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР