създадоха система, която позволява улавянето на съхраняването й в продължение

...
създадоха система, която позволява улавянето на съхраняването й в продължение
Коментари Харесай

Инженери се научиха да запазват слънчева енергия 18 години

сътвориха система, която разрешава улавянето на съхраняването й в продължение на осемнадесет години и освобождението й, когато и където е належащо.

За това оповестява Science Daily.

Новата технология се основава на системата за слънчева сила MOST - Molecular Solar Thermal Energy Storage Systems, създадена в Технологичния университет Чалмърс. Технологията се базира на особено проектирана молекула, която трансформира " формата " си при контакт със слънчевата светлина.

Шведските откриватели изпращат своята особено създадена молекула, заредена със слънчева сила, на сътрудниците си Тао Ли и Жию Ху от Шанхайския университет Цзяо Тун, където силата се излъчва и преобразува в електричество благодарение на създаден от тях генератор. По създание шведската слънчева светлина е изпратена до другия завършек на Земята и е пробразувана в електричество в Китай.

" Генераторът съставлява ултратънък чип, който може да бъде интегриран в електрониката, да вземем за пример в слушалки, смарт часовници и телефони ", споделя ученият Джихан Уанг от Технологичния университет Чалмърс.

MOST - това е една затворена...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР