Създадения по едноименния разказ на Петя Дубарова Петя на моята

...
Създадения по едноименния разказ на Петя Дубарова Петя на моята
Коментари Харесай

Петя на моята Петя“ е най-гледаният филм у нас

Създадения по едноименния роман на Петя Дубарова " Петя на моята Петя " е най-гледаният филм у нас, сочат систематизираните данни от киносалоните.

Паралелната история, разрастваща се в настояще и минало и разказваща за поетесата от Бургас и за ученичка в Английската гимназия в същия град, е гледана от 7 453 фенове и има доходи 75 177 лв..

На второ място е " Спайдър-мен: Няма път към дома ", който е при започване на топ 10 у нас към този момент месец и половина. Съвместната активност сред Питър Паркър и Доктор Стрейндж е проследена от 172 885 души и има доходи 1 918 102 лв. от билетите им.

Трета позиция е за " Писък ", който идва 25 години след първия филм и е пети по ред в тематиката " палач с маска на Гоустфейс ". Новата тайнственост с тайния палач, разплетена от ветераните Сидни, Гейл и Дюи, е гледана от 14 953 фенове и събра 147 797 лв. от билетите им за 10 дни в кината.

Втората премиера от предишния уикенд " Улицата на кошмарите " е на четвърто място по зрителски интерес. Психо-трилъра по романа на Уилям Грешъм от 1946 година на Гийермо Дел Торо с Кейт Бланшет, Пол Андерсен, Брадли Купър, Уилям Дефо и Тони Колет в основните функции е забелязан от 3 047 фенове и има 33 227 лв. доходи от тях.

На пето място е българският " Бай Иван: Филмът " на режисьора Николай Павлов. Пътуването на колоритния тандем Иван и Спаска до София за присъединяване в телевизионно шоу е на екраните към този момент втори месец, като са го гледали 125 290 фенове, донесли 1 123 416 лв. доходи.

Шеста позиция е за " Клифърд, огромното алено куче " по книгите на Норман Бридуел. Приключенията на дребната Елизабет и триметровия Клифърд от Ню Йорк са гледани от 25 631 фенове, донесли 243 781 лв..

На седмо място е третата премиера от предишния уикенд - анимацията " Горските мечоци: Див свят ". Китайския филм за света на животните в развлекателния парк " Див свят " е гледан към този момент от 2 073 фенове, обезпечили доходи от 17 578 лв..

Осма позиция е за " King`s Man: Първа задача ", основан по комикса на Марк Милър и Дейв Гибсън " Тайната работа ". Историята за основаването на разследващата организация в далечното време след Първата международна война е към този момент месец в кината и има 20 690 фенове и 221 912 лв. доходи.

Девето място заема анимацията " Ела, изпей 2 ", продължение на кино лентата от 2016 година. Пътуването на Бъстър Муун до Редшор сити и убеждаването на Клей Калоуей да взе участие в галактическото шоу са на екраните към този момент са гледани от 43 659 фенове и има пирходи от 429 353 лв..

На десета позиция е българският " Останалото е пепел " с Асен Блатечки, Диляна Попова и Нейтън Купър в основните функции. Историята на банкера Атанас Буров, секретарката му Мария и американеца Джордж във времето на преврата от 1944 година е гледана от 8 435 фенове и има 85 249 лв. доходи за времето сред първата му премиера март предходната година и тази от предходната седмица.

През предишния уикенд в киносалоните са влезнали общо 33 248 фенове, като всеки трети фен е гледал български филм, а предходната година по същото време киносалоните не работеха заради ограниченията против разпространяването на COVID-19.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР