Създадена е организация на движението за тежкотоварните камиони и те

...
Създадена е организация на движението за тежкотоварните камиони и те
Коментари Харесай

Тежкотоварните камиони няма да минават през Пловдив при ремонта на Околовръстното шосе

Създадена е организация на придвижването за тежкотоварните камиони и те няма да минават през Пловдив до момента в който тече ремонтът на 7-киломеровия сектор от Околовръстното шосе на града.

Днес заместник-кметовете по превоз Тодор Чонов и по строителство и вложения Пламен Райчев посетиха сектора и дружно с представителя на фирмата-изпълнител инж. Гинка Маринова разискаха ограниченията за организация на придвижването по време на ремонтните действия. Директорът на Областно Пътно Управление Пловдив инж. Петър Попов също участва на мястото.

„ Тежкотоварните коли, които се движат в посока Смолян, ще бъдат отбивани от Автомагистрала „ Тракия “ при 133 км, през пътен възел „ Скобелева майка “, Околовръстното шосе на ЖР „ Тракия “ до кръговото на Асеновградско шосе. По този маршрут в противоположна посока ще се движат и тежкотоварните камиони, идващи от юг. Създадена е организация на придвижване, следва и слагането на знаци по автомагистралата, което към този момент е в съгласие с „ Пътна полиция “, съобщи Тодор Чонов.

„ Съзнаваме, че жителите на Пловдив и пътуващите по Околовръстния път ще изпитват краткотрайно стеснение, за което се извиняваме, само че това е единствения метод правата от Коматевско шосе до Пазарджишко шосе да бъде ремонтирана. Всички знаят в какво положение бе. Все отново пътят от село Златитрап за квартал Прослав и Пещерско шосе остават отворени, с цел да поемат лекотоварния трафик. Те ще бъдат затворени единствено по три дни, когато се правят ремонтите действия по тях. От фирмата-изпънител са безапелационни, че ще приключат дейностите в период и след 30 септември ще имаме изцяло освежен сектор от Околовръстното шосе “, съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

За да нямат усложнения компаниите, които работят в този сектор, те към този момент подават към изпълнителите регистрационните номера на колите си, с цел да бъдат снабдени с пропуски.

Инж. Гинка Маринова изясни, че сегашната настилка ще бъде фрезована и рециклирана, като в сектора ще бъдат положени три пласта асфалт, ограничаващи системи и маркировка. Увеличени са и местата за отблъскване и паркиране, където е допустимо, като са планувани 5 джоба повече спрямо предходния сектор.

Крайният период за осъществяване на дейностите е 30 септември, като ремонтът ще протече на два стадия – от Коматевско шосе до Пещерско шосе, и по-късно от Пещерско до кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР