Създадена е необходимата организация за работа при зимни условия, стана

...
Създадена е необходимата организация за работа при зимни условия, стана
Коментари Харесай

Община Шумен е готова за работа при зимни условия

Създадена е нужната организация за работа при зимни условия, стана ясно от днешното съвещание на Общинския съвет за понижаване на риска от бедствия, което се организира в зала 363 на Община Шумен.

В него участваха представители на администрацията, ръководители на общински предприятия, ПБЗН, Министерство на вътрешните работи, ЦСМП, Областното пътно ръководство, „ Автомагистрали – Черно море “, „ Пътнически автотранспорт “, ВиК и ЕНЕРГО-ПРО Мрежи.

Осигурено е естественото действие на учебните заведения, детските градини и ясли, здравните заведения, основани са условия за осъществяването на всички обществени услуги, които дава Община Шумен. Автомобилите за разнос на храна са приведени за работа при зимни условия. Кризисният център също е в подготвеност да посрещне нуждаещи се от краткотрайно настаняване жители. Училищните рейсове са минали механически прегледи и са снабдени с нужните материали за пътешестване през зимата. Създадена е организация за краткотрайно настаняване в средищните учебни заведения при усложнена пътна конюнктура. По информация на кметовете на селата в общината популацията е снабдено с дърва за огрев. Образователните институции алармираха, че тук-там има към момента неосвежени и едва осветени пешеходни пътеки,  както и нарушена асфалтова настилка край учебните заведения. Кметът Любомир Христов разпореди да бъде изработен обход и да се подхващат нужните ограничения.

„ Автомагистрали – Черно море “ АД ще почистват уличната мрежа в Шумен и селата на общината, както и общинските пътища. Дружеството разполага с 19 машини с гребла, 3 роторни снегорини и 2 трактора К 700, с които ще прави дейностите по снегопочистването.  Други 15 машини са наети за работа в селата на общината. Към момента в складовете на компанията има налични количества сол, като направената поръчка е за общо 1000 тона. Осигурени са и 800 тона пясък.

Общинските предприятия „ Паркове и обредна активност “, „ Чистота “, ОЖИ и „ Строителство и благоустройство “ ще правят дейностите по ръчното и машинно снегопочистване и поддържане на централната пешеходна зона, алеи, паркове и градини в Шумен, методите към обществените и здравните заведения, яслите, детските градини и учебните заведения, автобусните спирки, паркингите и други

Пожарните коли също са в подготвеност за работа при есенно-зимни условия, оповестиха от Регионалната дирекция по ПБЗН. От 2 до 4 екипа, според от ситуацията, ще бъдат в подготвеност да реагират при нужда и незабавни позвънявания на тел. 112. Кметът изиска да бъде тествана редовността на всички хидранти, с цел да не се постанова пожарникарите да пълнят вода от други обитаеми места и прикани за по-добра връзка сред институциите.

Извършена е профилактика на електросъоръженията на територията на общината, с цел да се предотвратят трайни нарушавания на електрозахранването и повреди по оборудванията, оповестиха от Мрежовия експлоатационен регион – Шумен и Енерго Про. Създадени са 38 екипа от по двама души за работа в извънработно време при повикване. Екипите  разполагат с нужните високопроходими коли – 38 бр. оборудвани и 8 бр. специфични, като сдружението има подготвеност да образува и спомагателни групи за премахване на по-тежки повреди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР