Съюзниците Беларус и Русия са на различна страница по отношение

...
Съюзниците Беларус и Русия са на различна страница по отношение
Коментари Харесай

Лукашенко зове за мир в Украйна, а Кремъл му отговаря: Изключено!

Съюзниците Беларус и Русия са на друга страница във връзка с офанзивата в Украйна. По-рано през днешния ден президентът Александър Лукашенко прикани за мир в Украйна, страхувайки се от започването на Трета международна война, която може да премине в нуклеарна. Кремъл обаче изключи опцията войната в Украйна да завърши.

„ По тематиката за Украйна нищо не се трансформира: специфичната военна интервенция продължава, тъй като това е единственото средство за реализиране на задачите, стоящи през днешния ден пред нашата страна “, разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че Владимир Путин ще разиска идната седмица с Лукашенко препоръчаното от беларуския президент помирение.

„ Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната заплаха, която основават за нея апелите за разполагане на нуклеарно оръжие в Украйна “, добави Песков, разяснявайки петиция, оповестена на уеб страницата на украинския президент Володимир Зеленски. Това е „ доста рискова наклонност “, акцентира представителят.

Като евентуално извънредно рискова дефинира той и разискването на концепцията за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският министър председател Виктор Орбан загатна за сходни полемики в Европейски Съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР