Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) предупреждава, че предвижданите мерки от

...
Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) предупреждава, че предвижданите мерки от
Коментари Харесай

Съюзът за стопанска инициатива: Предложенията на МФ могат да доведат до рецесия и фалити

Съюзът за стопанска самодейност (ССИ) предизвестява, че предвижданите ограничения от страна на Министерство на финансите за обезпечаване на фискална непоклатимост на страната: план на Закон за бюджета за 2023 година с недостиг от 3% и  оферти за данъчни ограничения и промени и наред с това унищожаване на част от облекченията за бизнеса, могат да доведат до принуда и банкрути на дребните и междинни предприятия у нас. За това сигнализират в публична позиция ССИ посредством известие до медиите.

" Нещо повече: Твърденията, които бяха изнесени в отчета на финансовото министерство, са голословни и лежат на безпочвени хипотези. А инфлацията, с която се бори българската стопанска система, се подклажда точно от сходен жанр изявления, които внасят ужас и терзание, пораждат спекулации и отварят вратата за недобросъвестни практики. Това говорене би трябвало да спре! ", упорстват от Съюза.

Недопустимо е в интервал на икономическа и политическа рецесия, по време на течаща предизборна акция, в общественото пространство да излиза сходна информация, която косвено слага българския бизнес в още по-сложна обстановка.

ССИ, като представител на дребния и междинния бизнес у нас, декларира: Българският бизнес има потребност от явен небосвод. За да се понижи инфлацията българската стопанска система има потребност от сигурност и предвидимост. За да се подсигуряват цените на продуктите в дълготраен проект индустриалната промишленост има потребност от успокоение.

За това ССИ упорства за предвидимост и изясненост. Като национално представителна работодателска организация ние имаме отговорно държание и специалистите ни дават навреме своите оферти за промени за възстановяване на бизнес средата у нас и превъзмогване на икономическата рецесия. Очакваме и държавните институциите да имат отговорно държание, да се вслушат в бизнеса и дружно с него да работят за превъзмогването на инфлацията и икономическата рецесия у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР