Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) организира в Пловдив отворена среща

...
Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) организира в Пловдив отворена среща
Коментари Харесай

ССИ създава информационен хъб в Пловдив

Съюзът за стопанска самодейност (ССИ) провежда в Пловдив отворена среща сред специалистите на организацията, представители на локалната и националната власт, университетските общности, както и бизнеса от района. 

Целта на събитието беше да бъде показана активността на сдружението, както и опциите, които организацията дава за подпомагане на локалния бизнес. Присъстваха представители на близо 100 компании от Пловдив и района – от дребни и микро, до огромни индустриални компании, измежду гостите бяха Иван Фратев, както и инж. Пламен Панчев - създател на Тракия икономическа зона. Местната власт пък беше показана от заместник-кмета на Пловдив Тодор Чонов.

Участие в срещата взе и депутатът на „ Български напредък “ Лилия Недева, определена от Пловдив. Сред останалите присъстващи лектори и специалисти бяха ръководителят на катедра „ Политически науки и национална сигурност “ в Пловдивския университет доцент доктор Алексей Петров, както и специалистът по киберсигурност Явор Колев.



Зам.-кметът Тодор Чонов изясни, че екипът на Община Пловдив работи в тясно съдействие с всеки настоящ или евентуален вложител и градът е образец за сполучливо съдействие в тази посока. Той дефинира като добър знак за цялата локална промишленост, че структурите и членовете на ССИ в Пловдив не престават да усилват своя брой и пое ангажимент общината да остане измежду най-хубавите сътрудници на всеки бизнес.

Народният представител Лилия Недева пък изясни, че сходни начинания са най-хубавият метод бизнесът и институциите да работят в синхрон и поздрави уредниците на форума от ССИ за самодейността и дейната им работа като самобитен мост в тристранните договаряния сред институции и работодатели.

От своя страна ръководителят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери пловдивския бизнес, че съюзът ще продължи и за напред да бъде дейна страна по всички значими за родните бизнесмени тематики. Тя акцентира, че ръководената от нея организация сплотява представители на всички браншове и компании с друг профил. Към момента членовете са над 10 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете н съюза пък обезпечават общо над 120 хиляди работни места в страната.



Съюзът за стопанска самодейност подтиква членовете си да работят между тях като си дават преференциални условия, с цел да основат една мощна бизнес общественост. Първата компания, която показа специфичните си условия за членовете на съюза бе ЗК " Лев Инс " АД.

В Дискусията бяха наранени няколко съществени тематики. На първо място – опциите за отбрана на ползите на членовете на ССИ в границите на Националния съвет за тристранно съдействие. Друга значима за локалния бизнес тематика беше обвързвана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови принадлежности – както национални, по този начин и европейски.

Друг фокус на ССИ е ориентиран към по този начин наречения „ зелен преход “ и опциите, от които родният бизнес ще може да се възползва. Сериозен акцент по време на срещата пък беше подложен върху цифровата промяна и киберсигурността, където в полемиката участваха един от най-изявените родни специалисти в тази област – Явор Колев.

Срещата на ССИ мина под надслова „ Заедно можем повече “, който съответствува и с главната цел на организацията - да сплоти частния бизнес в страната и да подкрепя активността и сполучливото му развиване.

Ключово в срещата беше представянето на първия дигитален информативен хъб „ Тракия “ в Пловдив, което основава вероятности градът да се трансформира в цифрова столица на България. Проектът е под управлението на ССИ с присъединяване на Община Пловдив, Пловдивски Университет Паисий Хилендарски, Българска академия на науките, и Асоциацията по Киберсигурност. 

ЦИХ Тракия е част от Европейската мрежа за цифрово и икономическо съдействие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР