Съюзът на слепите в България, Национален център за рехабилитация на

...
Съюзът на слепите в България, Национален център за рехабилитация на
Коментари Харесай

Нови предизвикателства и практически опит в обучението по мобилност“

Съюзът на слепите в България, Национален център за рехабилитация на слепи – гр. Пловдив и Българската асоциация за образование за зрително затруднени деца проведоха в интервала от 27-30 септември 2022 година Трета национална конференция по насочване и подвижност на тематика: „ Нови провокации и на практика опит в образованието по подвижност “.

Събитието се организира в базата на съюза на слепите град Дряново. На конференцията участваха експерти от цялата страна – представители от районните центрове, както и учители по насочване и подвижност от двата рехабилитационни центрове – София и Пловдив. Представени са техники на белия бастун с куче- лидер, както и тест за оценка на базовите умения по насочване и подвижност на претенденти за куче- лидер, нови провокации, подходи и тактики, подвижност в киберпространството. Конференцията приключи с показване на – практикум с инструкторите по насочване и подвижност – модератори: проф. Мира Цветкова – Арсова и Стефан Данчев.

В събитието от РЦПППО- област Ловеч се включи Нели Чалова – ресурсен преподавател и възпитател на деца с нарушено зрение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР