Съюзът на съдиите в България подкрепи Галина Захарова за председател

...
Съюзът на съдиите в България подкрепи Галина Захарова за председател
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите подкрепи Галина Захарова за председател на ВКС

Съюзът на съдиите в България поддържа Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд, заяви Нова телевизия.

В публична позиция на съюза се показва, че Върховният касационен съд е институцията, която в най-голяма степен е призвана да отстоява върховенството на правото.

" Това слага високи условия към ръководителя на съда, който би трябвало да е персона, съчетаваща безспорния професионализъм с безупречен духовен интегритет, мощен темперамент и дух - качества, които ще му разрешат както сполучливо да управлява Върховния касационен съд, по този начин и да бъде образец за цялата съдийска общественост и с престижа си да укрепва правосъдната система и да утвърждава доверието в нея. " - се отбелязва в изказването.

От Съюза на съдиите припомнят, че пленумът на Върховния касационен съд единомислещо предложи арбитър Галина Захарова за ръководител на Върховен касационен съд.

" Номинирайки един неоспорим експерт, честен, диалогичен и изобретателен арбитър, ползващ се с престиж в юридическата общественост, висшите съдии показаха своето отговорно отношение освен към вероятностите за Върховен касационен съд, само че и към цялата правосъдна система. През годините арбитър Галина Захарова е потвърдила, че умее да отстоява полезностите на гражданското общество и на правовата страна и сме уверени, че като ръководител на Върховния касационен съд арбитър Захарова ще укрепи престижа на институцията и ще бъде опора на цялата правосъдна система. " - се споделя в умозаключение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР