Съюзът на демократичните сили настоява лидерите на Демократична България“ и

...
Съюзът на демократичните сили настоява лидерите на Демократична България“ и
Коментари Харесай

СДС: Демократична България да заявят позиция по антисемитското изказване на Тома Белев

Съюзът на демократичните сили упорства водачите на „ Демократична България “ и претендентът за кмет арх. Борислав Игнатов да заявят обществено позицията си за антисемитското изявление на претендента за общински консултант от тяхната листа Тома Белев. Нещо повече – в сходни обстановки цивилизованите политици имат единствено един ход – отдръпване от листата. Това се споделя в позиция на Съюз на демократичните сили.

“Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис. ” Този пост на еколога и претендент за общински консултант от “Демократична България ” в София Тома Белев потресе фейсбук.

Вижте цялата позиция на Съюз на демократичните сили:
Само преди дни расистки скандал остави позорно леке върху България. Постъпката на Белев е по-опасна, тъй като не става дума за подрастващи футболни хулигани, а за политик от коалиция, претендираща да е демократична и проевропейска. Представители на тази коалиция и техните симпатизанти остро осъдиха случилото се на националния стадион и е необичайно да мълчат, когато техен човек прави такова скандално изявление.

Антисемитизмът във фейсбук е не по-малко рисков от расизма на стадиона, тъй като демонстрира първи проблясъци на тревожни трендове в нашето общество, което успяваше до момента да резервира толерантността и разбирателството сред другите етноси и религии.

Холокоста е една от най-черните страници освен за ориста на евреите, само че и за цялото човечество. Спасяването им от лагерите на гибелта, с помощта на българския народ, православната черква, народните представители, държавното управление и царя, са измежду най-достойните ни исторически моменти.

Всичко реализирано от нашия народ, който е образец за приемливост и съпричастност, през днешния ден се дискредитира освен от лумпените по стадионите, само че и от тези с най-големите искания да са морални съдници – „ облечени в бяло “ и постоянно размахващи пръст против някого! Точно техен представител си направи неприемлива подигравка със орисите на евреите и даже не намира за належащо да се извини.

Липсата на реакция от страна на управлението на „ Демократична България “ и Борислав Игнатов ще приемем за безмълвно единодушие с позицията на Тома Белев. /sds.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР