Сайтът за сравнение на цените на храните е направен майсторски,

...
Сайтът за сравнение на цените на храните е направен майсторски,
Коментари Харесай

Икономисти за сайта на служебния кабинет: Пълен кьорфишек!

Сайтът за съпоставяне на цените на храните е изработен майсторски, с доста добър дизайн е, само че, оттатък шегата, мярката е доста слаба. Много хора нямат умеенето да посещават уебсайт и да сверяват цените. Твърде доста звук за нещо е този уебсайт. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия Димитър Събев от Института за стопански проучвания.

По думите му инфлацията в България не е напълно българска, а е вносна поради пост коронавирус интервала, поради войната в Украйна и доста други фактори. Инфлацията не би трябвало да се бори с български средства, като да вземем за пример да се вземе решение да се отреже малко бюджетът, уточни Събев – в стопанската система постоянно е въпрос на баланс.

„ Да се бори международна инфлация с български средства е нездравословно и рисково “, предизвести икономистът.

Най-доброто държавно управление е това държавно управление, което минимум ръководи. Голяма част от политическите решения се взимат по този начин, че да бъдат видени от хората, а не да бъдат ефикасни, счита Димитър Събев, съгласно който повече би трябвало да се влага в родното произвеждане.

Димитър Събев увери още, че страната няма да банкрутира.

Икономистът Кузман Илиев добави, че уеб сайтът на служебната власт за цените на храните е кьорфишек. Това е опит да се покаже нещо на нашите европейски сътрудници, че България прави нещо за инфлацията, само че няма да има на практика резултат от това нещо, посочи Илиев.

Според него няма да можем да забележим скоро утешение на инфлацията, тъй като има доста дълг в системата и когато някои подвига лихвите, с цел да успокои инфлацията, потегля да бута картонената кула. Кузман Илиев счита, че лихвите ще стават още по-високи, а когато отговорностите са по-високи, се изплащат доста по-трудно.

Прогнозата му е, че дефицитът в бюджета ще е доста по-голям и недостиг от 6-7% ще ни се види непретенциозен. Разходите на страната отиват към 44% и това значи, че страната политизира стопанската система и се вайка, че има корупция. Много хубаво звучи да се раздават пари за обществена политика, само че по-късно задължаването е по-голямо, изясни Кузман Илиев.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР