„Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нашите военнослужещи от

...
„Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нашите военнослужещи от
Коментари Харесай

Каракачанов: Изтеглянето на българския контингент от Афганистан е правилно решение

„ Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нашите военнослужещи от Афганистан и това е вярното решение “. Това съобщи вицепремиерът по сигурността и министър на защитата в оставка Красимир Каракачанов по време на видеоконферентен диалог с националните командири на българските военни контингенти, участващи в интервенции и задачи в Афганистан, Грузия, Босна и Херцеговина, Косово и Мали във връзка 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска.

Към момента 165 български военнослужещи извършват воинския си дълг зад граница. В обичайна видеоконферентна връзка командирите на частите, изпълняващи задания в задачи и интервенции на НАТО и Европейския съюз, рапортуваха за положението на контингентите и осъществяването на поставените им задачи и задания.

Националният пълководец на 42-рия български контингент в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка “ – Афганистан полковник Павлин Велков рапортува, че в подтекста на идното евакуиране обстановката остава напрегната и несигурна. Българският контингент сполучливо извършва задачата си, ползват се ограничения за отбрана на персоналния състав от разпространяването на COVID-19. На територията въз основата не са регистрирани случаи на ковид.

„ След като в средата на април на изключителна среща на министрите на защитата и на външните работи НАТО взе решение за завършек на задачата в Афганистан и евакуиране до месец септември, пред Вас стои виновната задача да приключите задачата проведено, спазвайки ограниченията за сигурност и противоепидемичните ограничения “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който също взе участие във видеоконферентния диалог.

Командирът на българския контингент в интервенцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ АЛТЕА “ полковник Анастас Бакалов рапортува, че ситуацията остава релативно спокойна и постоянна.

Подполковник Петко Поповски, пълководец на военно формирование от Въоръжените сили на Република България за присъединяване в интервенцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово също рапортува за спокойна конюнктура макар динамичната във вътрешнополитически проект обстановка.

Началникът на медицински екип и народен пълководец на българския контингент в задачата на Европейския съюз за образование в Мали лейтенант Венцислав Димов рапортува, че няма сведения за опасност против българския контингент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР