Съвсем наскоро разбрахме повече подробности около актьорския състав на Белият

...
Съвсем наскоро разбрахме повече подробности около актьорския състав на Белият
Коментари Харесай

Милош Бикович е аут от сериал на HBO заради Украйна

Съвсем неотдавна разбрахме повече детайлности към актьорския състав на " Белият лотос ", в който бе оповестено, че ще попада и Милош Бикович.
 Милош Бикович в сезон 3 на
Актьорът от " Белият лотос ", провокирал гневни реакции в Украйна

Заради поддръжката си за Русия

Но малко по-късно се заформи вълна от неодобрение против присъединяване му в продукцията на HBO. Дори в профила в X на Министерството на външните работи на Украйна се появи пост, с който те недоволстват против артиста.

Проблемът е, че роденият в Сърбия Бикович освен живее в Русия и има съветски паспорт, само че съгласно министерството той поддържа нашествието на Русия в Украйна. През последните 10 години Милош Бикович работи в Русия, като през 2018 година получи премия персонално от Владимир Путин, а през 2021 година стана и съветски жител, написа The Hollywood Reporter.

Miloš Biković, Serbian actor who has been supporting Russia since the start of the full-scale invasion, is now set to star in HBO's The White Lotus Season 3, is it all right for you to work with a person who supports genocide & violates international law?

— MFA of Ukraine
" HBO, вярно ли е да работите с човек, който поддържа геноцида и нарушава интернационалното право? ", се пита в поста в X на Министерството на външните работи на Украйна. Създалото се напрежение е резонирало и от HBO оповестиха, че Милош Бикович няма да взе участие в третия сезон на " Белият лотос ".

" Участието ми не е допустимо заради аргументи отвън сферата на изкуството и няма да се преклоня пред никакъв сюжети, който се стреми да компрометира моята честност ", споделя Бикович в изказване. Като пожелава триумф на сътрудниците си, които ще работят по новия сезон.

Милош Бикович също така счита, че протичащото се е умишлена офанзива против него, която хвърля сянка върху изкуството и неговата независимост. " Резултатът от това е успех на глупостта и проваляне за изкуството ", написа в профила си в Instagram артистът.
 Патрик Шварценегер, синът на Арнолд Шварценегер, влиза в трети сезон на
Синът на Арнолд Шварценегер влиза в един от най-популярните сериали

Милош Бикович също ще взе участие в хитов сериал на HBO

Постът на Бикович бе коментиран от Александър Сано. " Глупостта постоянно свършва, тъй като е слаба и безсмислена. За някои мнения тук - въпрос на цялостна душевна и интелектуална празнина е, в случай че не можете да отделите изкуството от политиката ", написа българският артист в поддръжка на сътрудника си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР