Съвсем доскоро на т.нар. 3D печат беше нещо, за което

...
Съвсем доскоро на т.нар. 3D печат беше нещо, за което
Коментари Харесай

Специалисти ще обсъдят перспективите пред 3D печата у нас

Съвсем до неотдавна на така наречен 3D щемпел беше нещо, за което се говореше доста, само че множеството хора по-скоро не виждаха приложение за него. С течение на времето и с възстановяване на стоящите откъм гърба технологии обаче триизмерното отпечатване стартира да се утвърждава в началото като сполучлив вид за бързо изотвяне на работни модели на нови артикули, а в последно време все по-често се загатва и в подтекста на всеобщото произвеждане (адитивно/материалодобавно производство).

За да отговори на огромния интерес обвързван с всички аспекти на тематиката софтуерният уебсайт IDG.BG, с поддръжката на SpaceCAD, провежда онлайн полемика, на която ще бъдат прегледани другите технологии за 3D щемпел, техните преимущества и дефекти, както и приложението им. Тя ще се състои на 19-и октовмри 2017-а година от 10:30 часа.

За да се регистрирате, апелирам отидете следния адрес: https://register.gotowebinar.com/register/5162552724590670595. Повече информация за уебинара е налице тук.

 Специалисти ще обсъдят вероятностите пред 3D печата у нас

Участници в полемиката ще бъдат:

Кремена Драгнева – съветник Маркетинг&Продажби в SpaceCAD. Екипът на “Спейскад” повече 20 години внедрява CAD/CAM/CAE софтуерни решения за автоматизация на проектирането и производството, симулацията и оптимизацията на разнообразни софтуерни процеси (леене под налягане, щрицване на пластмаса, горещо и студено коване) и работи с компании, работещи в региона на машиностроенето, автомобилостроенето, производството на инструментална екипировка, артикули за бита.

Проф. доктор инж. Георги Тодоров – началник на Научноизследователската лаборатория „ CAD/CAM/CAE в промишлеността “ към ТУ-София и декан на Машинно-технологичния факултет. Той е собственик на десетки научни разработки, внедрени в наши и задгранични компании, и индустриални планове с сътрудници от Франция, Германия и Италия. Автор е на седем изявления в реферирани издания и на три патента. Научноизследователската лаборатория “CAD/CAM/CAE в промишлеността “ е основана през 1988 година От 1993 година лабораторията развива своята активност в осъществяване на научно-изследователски и приложни планове с индустриални сътрудници и в съдействие с университети от Европа и Съединени американски щати.

Доц. доктор Иван Георгиев – работи, като доцент в Института по осведомителни и информационни технологии към Българската Академия на Науките. Научните му ползи са в региона на индустриалната и приложната математика, компютърните симулации и микроструктурния разбор. Д-р Георгиев е водещ откривател в плана AComIn, част от който са разработки в региона на 3D печата и 3D сканирането.

Сред акцентите на уебинара са и образци от България – осъществени сполучливи планове, разбори и трендове на пазара.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР