Българският стартъп ProsFit, разработваща и предоставяща изцяло дигитално решение на

...
Българският стартъп ProsFit, разработваща и предоставяща изцяло дигитално решение на
Коментари Харесай

Българската фирма за протезиране ProsFit ще си сътрудничи с HP 3D




Българският стартъп ProsFit, разработваща и предоставяща напълно цифрово решение на клиниките за протезиране в целия свят, ще разчита на технологията HP Multi Jet. Чрез нея компанията ще улесни сглобяването и шще усъвършенства производството на протезни крака, тъй че клиниките, които са клиенти на ProsFit, да дават на своите пациенти по-надеждни, по-достъпни и по-удобни артикули.

Създадена през 2013 година, ProsFit работи със междинни и огромни клиники за протезиране в международен мащаб, като предлага персонализирани протезни гилзи на пациенти, които се нуждаят от протези. Вдъхновението за основаването на ProsFit идва от съоснователя и основен механически шеф на компанията Кристофър Хътчисън, откакто той претърпява случай през 2009 година, завършващ с ампутация и на двата му крайници. Днес задачата на ProsFit е да усъвършенства живота на повече от 20 милиона хора с ампутации по целия свят, като им обезпечи повече комфорт и по-добре проектирани протези, изясняват от българската компания.

„ Мисията на ProsFit е да впрегне познания и технологии, с цел да обезпечи уверена независимост на придвижване, показа съоснователят и основен изпълнителен шеф на ProsFit Алън Хътчисън. - С опциите, които технологията HP Multi Jet предлага, ние предвиждаме свят, в който нововъведенията обезпечават на хората, нуждаещи се от протези, опция за избор на налични, надеждни и мечтани протезни артикули и услуги. “

Изработка на протезен крак

Традиционният развой за направа и сглобяване на протезен крак е дълъг, сложен и неуместен за пациента. Поставянето на протеза по този метод може да отнеме до няколко седмици и по време на този интервал множеството пациенти са принудени да употребяват патерици или инвалидна количка, което доста лимитира тяхната опция за напредване. Процедурата също по този начин е скъпа и лишава доста време на всички наранени.

„ Ние сме в разгара на цифрова индустриална гражданска война и нашата задача е да трансформираме метода, по който светът проектира и създава, давайки опция на потребителите бързо да основават 3D планове, да създават крайни елементи в огромни размери. Продуктите и услугите на HP покачват скоростта, качеството и успеваемостта, с цел да дадат опция на нашите консуматори изцяло да премислят метода, по който проектират, създават и дават нови решения в цифровата ера”, добавя Асен Георгиев, изпълнителен шеф на HP Inc. за България.

Досега с адитивна технология FDM

Преди да работи с HP, ProsFit сполучливо осъществя своите дефинитивни протезни гилзи ProsFit Original, употребявайки адитивната технология FDM. Въпреки това компанията среща редица провокации, като най-значителното е обвързвано с даване на непрекъснато качество на продукцията. Изчисленията на компанията демонстрират, че два от всеки 10 протези не минават през строгия развой по първокласен надзор на ProsFit. Освен това повърхността на крайния артикул постоянно е оприличавана на първообраз и не дава отговор на упованията на пациентите.

Новото потомство протезни гилзи ProsFit Optimal са създадени благодарение на 3D печата HP Jet Fusion. Всеки артикул се продава като записано, самостоятелно здравно произведение. Преди да бъде пуснат на пазара, продуктът минава през обилни контролни проби, изискуеми по европейското законодателство. Според закона, продуктът би трябвало да дава отговор на условията за оптимално тегло до 125 кг.

Чрез дигитализиране на процеса на планиране, монтаж и произвеждане на протезна гилза, ProsFit понижава времето, належащо за произвеждане и доставка на протеза от седмици на дни. Процесът е усъвършенстван и скъсен, което дава опция за понижаване на разноските и възстановяване на удобството и преимуществата за пациента. Крайната протеза в този момент може да бъде направена и сложена единствено след две визити. Благодарение на технологията HP Multi Jet Fusion, ProsFit може да избере ориентацията на произвеждане на продуктите.

 Досега, употребявайки технологията FDM, компанията е била лимитирана единствено до отвесно произвеждане. С HP Multi Jet Fusion може да бъде определена ориентацията, която обезпечава най-хубавата композиция от качество, издръжливост, еластичност и изгодност. „ Полученият артикул е по-евтин и по-удобен за пациента, изясняват от ProsFit. - За клиниките и медицинските центрове новото ни цифрово решение обезпечава по-висока продуктивност. Със същите налични запаси те могат да обслужат 5 пъти повече пациенти. “ ProsFit към този момент има оферти за партньорство и от компании в бранш „ Здравеопазване “, които желаят да надградят своите решенията, посредством основаването на нови клиники за протези.

С помощта на технологията HP Multi Jet Fusion ProsFit може доста по-лесно да уголемява активността си. Компанията към този момент обслужва в Европа консуматори от Англия, Франция, Германия, Холандия и други. ProsFit си партнира и с клиники в Азия и Австралия и работи със експерти по протези във военните региони в Близкия изток. Благодарение на нарасналата издръжливост на протезите, създадени с HP Multi Jet Fusion, компанията също по този начин чака одобряването за продажба на продуктите и на пазара в Съединени американски щати.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР