Съвременният човек търси функционален дом, който да е комбинация между

...
Съвременният човек търси функционален дом, който да е комбинация между
Коментари Харесай

Имотният експерт Иван Горанов: Възможно е 15-20% увеличаване на цените на имотите след приемането на България в еврозоната

Съвременният човек търси функционален дом, който да е композиция сред комфортно и за живеене, и за работа място. След измененията, които донесе пандемията, от ден на ден хора имат разнообразни потребности, като това да са по-просторни жилищата, да имат повече стаи, по опция да имат дворче или огромна тераса, с цел да човек да излезе на открито. " Търсят се жилища, които да могат да обезпечат нужния комфорт за всички – и за жителите на жилището, и на тези, които работят от у дома. “ Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " имотният специалист Иван Горанов.

По думите му пазарът на парцели е спокоен, постоянен и резистентен, като неговите предвиждания са той да остане подобен и през идващите няколко години. " Има баланс сред търсенето и предлагането, по тази причина и не чакам разтърсвания. Има задоволително търсене, а и предлагането дава отговор на търсенето. Предвиждам, че тази година и идващите няколко години ще бъдат релативно устойчиви и с прогресивно развиване на цените по отношение на инфлационните показатели, “ безапелационен е специалистът.

С частичното приемане на България в Шенгенското пространство се следи засилен интерес от задгранични вложители, което съгласно Иван Горанов ще се усили още повече с приемане на страната ни и в еврозоната, защото ще даде по-голямо успокоение на задграничните вложители да влагат парите си. Възможно е увеличение на цените на парцелите, само че съгласно него то няма да бъде фрапантно, а с към 15-20%.

" Тъй като цените в България са много по-ниски спрямо тези в централноевропейските страни, влизането на страната ни в еврозоната и Шенген ще способства и за по-голям инвеститорски интерес, защото вложителите ще могат да се възползват от към момента ниските цени на парцели у нас, “ изясни имотният специалист Иван Горанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР