Съвременните препоръки за кардиопрофилактика казват: желателно е две от три

...
Съвременните препоръки за кардиопрофилактика казват: желателно е две от три
Коментари Харесай

Известен гастроентеролог назова най-вредната закуска за сърцето и панкреаса

Съвременните рекомендации за кардиопрофилактика споделят: налага се две от три хранения дневно да са вегетариански.

Закуската си мнозина от нас подготвят небрежно, с цел да не закъснеят за работа. Похапването на сандвич със сирене и масло е един от обичайните способи да утолите глада си и да не отделяте доста време за това. Междувременно лекарите предизвестяват да не се прекалява с тази известна композиция от храни.
Това е идеалното време за закуска, в случай че желаете да отслабнете
Закуската е най-важното хранене за деня - това е реалност, който е прочут на всички нас. Пълноценната закуска може да ви помогне освен...
Прочети повече
Факт е, че обичаните сандвичи със сирене и масло могат да причинят сериозен удар на тялото и да увредят работата на сърцето и панкреаса, припомня гастроентерологът, претендентът на медицинските науки Сергей Вялов.

„ Да се откажете от сандвич е мъчително за душата. Като го ядете, обаче, боли сърцето или панкреаса. Панкреасът боли повече, когато ядете доста едновременно. Сърцето става по-зле, когато всеки ден ядете сандвичи с масло и сирене “, изяснява лекарят.

Според специалиста панкреасът най-често реагира на преяждане. Тоест, при положение на консумация на доста мазни храни едновременно се появява изострен панкреатит.

Както знаете, мазнините, изключително от скотски генезис, са по едно и също време най-калоричният и хранителен, само че и най-вредният детайл от менюто. Те съдържат доста холестерол и триглицериди, които претрупват панкреаса. Освен това, те форсират развиването на атеросклероза на кръвоносните съдове.

Сърцето страда от кумулативен резултат. Да изядете един лоен сандвич не е толкоз ужасно. Но в случай че го приготвяте за себе си ден след ден дълго време, можете да очаквате проблеми.
Черен лист с храните, които диетолозите не разрешават за закуска
Отдавна е потвърдено научно, че закуската е значимо хранене, което фрапантно снижава заплахата от появяването на диабет, инфаркт и усъвършенства к...
Прочети повече
„ Колкото повече скотски мазнини ядете, толкоз по-високо е равнището на холестерола и триглицеридите в кръвта и толкоз по-бързо се развива атеросклерозата. Атеросклеротичните плаки блокират притока на кръв в сърцето - ето по какъв начин идва коронарната болест на сърцето: ангина пекторис и инфаркт ”, споделя лекарят.

Оптималното решение, както постоянно, е някъде по средата. Не забравяйте, че менюто би трябвало да бъде разнообразно, с леко користолюбие към растителните храни. Според гастроентеролога е оптимално да има скотски мазнини, само че в малко по-малко количество.

Съвременните рекомендации за кардио профилактика споделят: налага се две от три хранения дневно да са вегетариански.

Също по този начин, за попречване на сърдечни болести е належащо да има повече храни, богати на магнезий и калий. Хлябът с трици, фасул, сушени кайсии и ядки са идеални за това, съгласно специалисти.

Освен това е доста значимо да включите морски блага, птиче месо и риба в ежедневното си меню. Нискомаслено и неподсладено кисело мляко и млечни артикули ще подобрят храносмилането.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР