Съвременните предизвикателства и опитите да се изгради свят, без да

...
Съвременните предизвикателства и опитите да се изгради свят, без да
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил: Опитът за изграждане на свят без морални ценности доведе до насилие

" Съвременните провокации и опитите да се построи свят, без да се разчита на моралните полезности, доведоха освен до загуба на концепцията за правдивост в интернационалните връзки, само че и до яростна борба, военни спорове ", съобщи патриархът на Москва и цяла Русия Кирил.

" Към провокациите, подбудени от пандемията от ковид, бяха добавени хранителни, енергийни и стопански проблеми, породени от опитите за създаване на свят без разчитане на морални полезности “, добави патриархът в приветственото си слово към участниците в VII Конгрес на водачите на международните и обичайни религии, който се организира в столицата на Казахстан.

Текстът на приветствието беше прочетен от Волоколамския митрополит Антоний, ръководител на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия. Според патриарха през днешния ден е по-трудно от всеки път хората да се ориентират в потока от информация, да устояват на идеологическите внушения, да поддържат здравомислещ разум и нравствен мир.

" Възможността за водене на разговор в сегашните сложни условия е доста скъп запас. Това е значима стъпка към решаването на съществуващите проблеми. Сигурен съм, че миротворческият разговор на религиозните водачи, комбиниран с тяхното въздействие върху мозъците и сърцата на хората, може и би трябвало да помогне за превъзмогване на провокациите на нашето време, за хармонизиране на интернационалните връзки, за определяне на обективен международен ред ", сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР