Съвременните домакини разполагат с всичко, което улеснява живота и им

...
Съвременните домакини разполагат с всичко, което улеснява живота и им
Коментари Харесай

Домакинските уреди ще ви служат дълго благодарение на тези трикове

Съвременните домакини разполагат с всичко, което улеснява живота и им икономисва време: от перални и съдомиялни машини до роботизирани прахосмукачки и уреди за разчистване на прозорци. И в случай че по някаква причина някой от тези уреди се скапе, тогава изпадат в суматоха.

За да предотвратите това, е належащо да употребявате домакинските уреди вярно. Предлагаме ви няколко трика, с чиято помощ те постоянно ще блестят от непорочност и също така ще удължат експлоатационния им живот.

1. Фурна

Знаете ли, че постоянното разчистване на фурната удължава нейния живот?

Заложете на уред с функционалност за пиролитично разчистване. За да почистите уреда, би трябвало единствено да извадите всички тави от него, да пандизите вратата и да стартирате специфична стратегия. Високата температура изгаря мазнините даже в най-недостъпните зони. След това просто би трябвало да премахнете пепелта.
Сред най-достъпните разновидности са фурните с каталитично разчистване. Тайната им се крие в състава на емайла, който покрива панелите. Катализаторът разгражда мазнините в сажди при температури над 150 градуса, което значи, че фурната се почиства автоматизирано по време на готвене.

Лесно е да разпознаете оборудването със система за каталитично разчистване: прокарайте ръката си по страничните и задните стени - върху тях има груби на досег панели.
Тези фурни не би трябвало да се почистват с абразивни препарати (с твърди частици) или твърда забрадка, защото това ще докара до вреди по повърхността на емайла.

Фурните с хидролиза се почистват по следния метод - налейте вода в два контейнера, поставете ги във фурната, загрейте я до 90 градуса и оставете да работи за 30-40 минути, като от време на време добавяте течност. Горещата пара ще омекоти мазнините и ще направи почистването на фурната доста по-лесно.
Може да употребявате и амоняк, който ще ви помогне да премахнете мазнините и изгорелите замърсявания от стените на уреда. Третирайте най-замърсените зони с разтвор и на сутринта избършете стените с чиста и влажна гъба.

2. Електрическа кана

Лимонената киселина се оправя най-добре с отлаганията от котлен камък, които водят до щета на уреда. Поставете пакетче лимонена киселина в каната, прибавете вода и я включете. След като водата заври, оставете я в каната за към 20 минути, след което я изхвърлете и почистете уреда.

3. Микровълнова печка

Дори и на най-съвестните домакини, които постоянно покриват храната с похлупак, по-късно им се постанова да почистват микровълновата фурна.
Най-лесният метод за нейното разчистване е слагането на съд с вода и оцет или лимонен сок, след което уредът би трябвало да се включи на цялостна мощ. След 5-10 минути би трябвало да избършете вътрешната му повърхнина със суха забрадка.

За унищожаване на упорити петна може да употребявате примес от паста за зъби и сода за самун в равни количества. Разнесете я върху стените на уреда и оставете да престои 30 минути. След това мръсотията може елементарно да се в профил с гъба.

4. Хладилник

Всяка стопанка знае, че хладилникът би трябвало да се почиства допустимо най-често. Но малко хора знаят, че почистването на пространството зад него е не по-малко значимо. Това усилва успеваемостта му и понижава потреблението на електрическа енергия. Ако желаете хладилникът да ви служи дълго, запомнете че сред него и стената би трябвало да има разстояние от пет сантиметра.

5. Мелничка за кафе
 Тези неточности редуцират живота на електроуредите ви Тези неточности редуцират живота на електроуредите ви
В днешно време не можем без електроуреди. С тяхна помощ ние бързо и елементарно се оправяме със дилемите в всекидневието и ни остава време за п...

Мелничките за кафе на практика не се замърсяват, само че в тях се събират останки от кафе. За да ги премахнете, поставете няколко части остарял самун в устройството, включете го и по-късно изхвърлете трохите. Кафето ще залепне за хляба.

6. Пералня

С течение на времето в пералната машина се образуват отлагания и се получава неприятна миризма. Всеизвестен факт е, че отсроченият котлен камък води до щета на уреда. За да избегнете това, извършвайте подробно разчистване на пералнята си най-малко един път годишно. Необходими са ви сода за самун и оцет.
Първо прибавете две чаши сода за самун в барабана и включете на дълга стратегия с най-висока температура на водата. След това изсипете две чаши оцет и още веднъж стартирайте уреда. Това ще отстрани миризмите и ще дезинфекцира пералната машина. Не забравяйте да оставяте вратата на пералнята отворена всякога, когато не я употребявате.

7. Електрическа скара

Много модели електрически скари са оборудвани с несменяеми панели и съгласно инструкциите те не би трябвало да се мият под течаща вода. 
Остатъците от храна елементарно ще се отделят от работната повърхнина, в случай че включите скарата, изчакате панелите да загреят и ги избършете с хартиена забрадка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР