Съвместяването на желанието ни да видим света с необходимостта да

...
Съвместяването на желанието ни да видим света с необходимостта да
Коментари Харесай

Сейшелският остров, на който туристите остават с месеци

Съвместяването на желанието ни да забележим света с нуждата да облекчим въздействието на въздушния превоз върху планетата през днешния ден е съществена грижа на водещите туристически компании. Според Международната организация по енергетика, полетите са виновни за минимум 2% от всички световни въглеродни излъчвания, като въздействието на бранша нараства по-бързо от това на автомобилния, корабния и железопътния превоз, написа CNN.

Проучване на Европейски Съюз от 2017 година пък демонстрира, че 85% от стратегиите за компенсиране на затоплящите планетата излъчвания от въздушния превоз не работят. Затова през днешния ден якои от фирмите подхващат нов метод – те поучават туристите, пътуващи на дълги дистанции, да удължават престоя си. Британската туристическа организация Responsible Travel поучава клиентите си да възприемат този тип пътешестване, добавяйки, че ревизира офертите си, с цел да подсигурява, че дават отговор на високи стандарти за запазване и зачитат локалното културно завещание.
На Северния остров с Natucate
Компанията от Сейшелските острови Natucate извежда тази наклонност на идващото равнище. Оперирайки на Северния остров на архипелага, нейните специфични „ пътувания за запазване “ са ориентирани към хора с благоприятни условия за дълготраен престой.

Тези пътувания могат да продължат сред 26 и 52 дни, давайки опция на пътуващите да работят за отбрана на локалните застрашени скотски популации, обединявайки се с дребни неправителствени организации на място, които имат експертния опит да образоват посетителите.

Напоследък следим наклонността хората да си вземат по-дълъг отпуск, правейки единствено един интернационален полет на всеки две години и оставайки доста по-дълго на определената от тях дестинация “, сподели Даниел Каул, основен изпълнителен шеф на Natucate.

Той основава компанията преди десетилетие, откакто по време на студентските си години е доброволец в разнообразни национални паркове в Съединените щати. Доверявайки се на устрема си към природозащитния туризъм, той желае и други да изпитат възприятието да се грижат за природата и да се срещнат с нея от близко. Каул споделя, че наклонността на по-дълги пътувания носи голям брой изгоди за всички страни.

„ Хората желаят да останат по-дълго, да се срещнат с опциите за запазване и да схванат работата ни. Те избират да пътуват осъзнато пред това да дойдат за седем дни и да си вървят “, добави той.

Такива дълги пътувания имат позитивно дълготрайно влияние освен на Сейшелските острови.

„ Те остават правилни на идеите и след почивката си. Част от клиентите ни, върнали се от дълъг отпуск, провеждат дарителски акции и набират финансиране за плановете, с които са се срещнали на Сейшелите. Те се ангажират с сходни дела и вкъщи, мислейки за опазването на дивата природа в непосредствена непосредственост “, споделя Каул.
Костенурки и дървета
На Северния остров - частно парче земя, ситуирано северозападно от основния сейшелски остров Махе - клиентите на Natucate могат да вземат участие в начинания за дълготрайно запазване на околната среда и да придобият по-добра визия за биоразнообразието в района.

„ Изпращаме туристи на острова за по-дълги интервали от време - осем или повече седмици, с цел да оказват помощ на изследователския екип и учените “, изяснява Каул.

Извършваме мониторинг на разнообразни типове костенурки, което включва ежедневни патрули на плажа. Понякога би трябвало да преместим гнездата им малко по-навътре в сушата, с цел да не бъдат наранени от водата ", добавя той.

Посетителите оказват помощ при установяване на GPS координатите на великански костенурки, гарантирайки, че те ще бъдат предпазени от разнообразни опасности. Но не става въпрос единствено за фауната. Каул държи да подчертае, че работата, която Natucate прави на Сейшелските острови, е и холистична.

„ Искаме да помогнем на ендемичната растителност. Засадихме дървета, които би трябвало да бъдат тук, защото този остров преди е бил кокосова зона “, споделя той, като добавя, че това включва унищожаване на непознати типове и засаждане на локални дървета.

Във водата туристите и учените работят дружно за идентифициране и следене на риби и други морски типове, като подсигуряват, че здравето на океана е главен приоритет.
Развиваща се наклонност за пътешестване
Концепцията на Natucate за по-дълъг престой на Северния остров наподобява е възходяща наклонност в международен мащаб. Компанията за обработка на заплати Gusto открива, че 6% от чиновниците в Съединени американски щати са си взели двойно по-дълъг отпуск през януари 2022 година по отношение на януари 2019 година Това, споделят те, е обвързвано с по-широката информираност за професионалното прегаряне и желанието да се слагат персоналните потребности над кариерните упоритости след пандемията.

Сто %. Има доста хора, които обезверено желаят да дадат отмора на мозъците си. Те желаят да посетят допустимо най-отдалечени места, както и да създадат нещо положително за природата, до момента в който си почиват от естествения живот “, дава отговор Каул на въпроса дали е забелязал желанието за по-дълги почивки след COVID-19.

Според него, откогато рестриктивните мерки поради пандемията са облекчени, се регистрира забележима демографска смяна при правещите дълги почивки.

„ Преди това бяха възпитаници или студенти, почиващи си преди да стартират работа или идващия стадий от образованието си. Сега междинната възраст на нашите клиенти е над 35 години. Седемдесет % са дами и доста от тях си вземат дълъг отпуск “, сподели той.

Един от клиентите на компанията остава на Северния остров в продължение на 16 месеца, работейки по план за консервация.
Правилната посока
Работата на Natucate явно е помогнала за тази смяна. Каул е удовлетворен от посоката, която поема по-широкият туристически бранш, когато става въпрос за взаимоотношение с естествения свят.

Виждаме голяма наклонност, в която даже огромните туристически компании поглеждат към устойчивостта и опазването на природата. Те се пробват да основат кодекс на държание за туристите, съветвайки ги, да вземем за пример, да се въздържат от взаимоотношение с пленени слонове в Тайланд ", добавя Каул.

Усилията на Natucate на Сейшелските острови може би сочат към по-здравословен метод на пътешестване за всички нас. В свят, в който забързаните къси ваканции губят своята прелест, този по-бавен и по-съзнателен туризъм наподобява има бъдеще.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР