съвместно с Института за световни ресурси (WRI) представи изключително детайлна

...
съвместно с Института за световни ресурси (WRI) представи изключително детайлна
Коментари Харесай

Dynamic World на Google показва почти в реално време промените на повърхността на планетата

взаимно с Института за международни запаси (WRI) показа извънредно детайлна карта на повърхността на Земята, която се обновява в режим на съвсем действително време. Това е онлайн услугата Dynamic World , която демонстрира каква част от терена е покрита с вода, дървета, трева, култури, шубраци, безплодна земя и сняг/лед плюс настъпващите промени на повърхността на планетата.

Dynamic World употребява нова с надълбоко машинно образование и голям брой сателитни фотоси за основаването на карта с доста висока подробност. В началната страница на услугата се споделя, че резолюцията на новaта карта възлиза на 10 метра на пиксел. Интернет колосът добавя, че всекидневно в Dynamic World се прибавят по към 5000 изображения, а данните за повърхността на планетата се обновяват непрестанно в сходство с постъпилата нова информация.

Услугата може да се употребява от всеки искащ за случайни цели. Възможно е да се избере част от тази карта, с цел да се оцени въздействието на стихийните бедствия на околната среда.  Картата демонстрира следствията от горските пожари и изригванията на вулканите, както и доста по-меките сезонни промени.

Всеки може да огледа планетата през Dynamic World (dynamicworld.app). Достатъчно е да се вкара името на търсения град и той се центрира в средата на картата. Възможно е и конфигуриране на датата, с цел да се види какви промени са настъпили в дадена околност за инструкции интервал от време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР