Съвместно с Българския ветеринарен съюз ще продължим да работим за

...
Съвместно с Българския ветеринарен съюз ще продължим да работим за
Коментари Харесай

Крум Неделков: Ще работим за качествено здравеопазване и хуманно отношение към животните

„ Съвместно с Българския ветеринарен съюз ще продължим да работим за качествено опазване на здравето и хуманното отношение към животните. Заедно можем да реализираме тази значима задача. “

Това сподели заместник-министърът на земеделието доцент доктор Крум Неделков по време на среща с новото управление Съюза. Той изясни, че за записаните ветеринарни лекари е значимо да знаят, че изплащането на средствата по новата държавна помощ за имунопрофилактичната стратегия ще стартира, когато известието бъде изпратена до Европейската комисия. И посочи, че става въпрос за осведомителен режим сред институциите, което разрешава изплащането по нея да стартира незабавно.

Министерство на земеделието. Снимка: Министерство на здравеопазването

„ Новият правилник на Европейска комисия за държавните помощи влезе в действие от 1 януари тази година, само че има гратисен интервал от 6 месеца, който разрешава да прилагаме старите помощи до края на месец юни по открития досега ред. Документът е със 7-годишен интервал на деяние, до края на 2029 г,. като нашата упоритост е всички държавни помощи, включително и тази да бъдат с оптималния период на използване от 7 години “, обясни доцент Неделков. Той добави, че следва да се работи за това от 1 юни да могат да започват новите контракти сред записаните ветеринарни лекари и Областните дирекции по сигурност на храните и да се ползва новата скица за погашение на държавната помощ в размер на към 20 млн. лв. годишно .

Заместник-министър Неделков пожела триумф на новото управление, което да продължи да работи за приобщаване на все повече ветеринарни лекари в работата им за обезпечаване на качествено опазване на здравето на продуктивните животни.

Новият ръководител на Българския ветеринарен съюз доктор Димитър Цанков изрази вяра за ползотворна работа на аграрното министерство с колегията за решаването на належащите въпроси .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР