Съвместният координационен център е издал разрешение на два кораба, натоварени

...
Съвместният координационен център е издал разрешение на два кораба, натоварени
Коментари Харесай

Два кораба с храни отплаваха от украинските пристанища на 8 август

Съвместният координационен център е издал позволение на два кораба, натоварени с хранителни артикули, да изоставен украинските пристанища на 8 август, заяви пресслужбата на Организация на обединените нации.

" Днес Съвместният координационен център даде позволение на два кораба, <...> които ще транспортират 59 469 тона храна, да преминат през морския филантропичен кулоар ", се споделя в изказването.

По данни на Организация на обединените нации, MV Sacura потегля от пристанище Южни и ще достави 11 000 тона соя за Италия, а MV Arizona се насочва от Черноморск към Турция с 48 459 тона царевица.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за решение на казуса с доставките на храни и торове на международните пазари. Едно от споразуменията урежда процедурата за експорт на зърно от следените от Киев черноморски пристанища. Четиристранният център в Истанбул, основан от Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, има за цел да инспектира плавателни съдове, пренасящи зърно, с цел да се предотврати контрабандата на оръжие и да се изключат провокации. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР