Съвместната работа между общините и правителството трябва да продължи, защото

...
Съвместната работа между общините и правителството трябва да продължи, защото
Коментари Харесай

В Банско започна строежът на околовръстен път

Съвместната работа сред общините и държавното управление би трябвало да продължи , тъй като локалните управляващи не могат да се оправят сами при осъществяване на огромни инфраструктурни планове. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в Банско, представена от своя пресцентър.

В курортния град стартира план за създаване на околовръстен път в южната част на Банско, финансиран със средства от държавния бюджет, предоставени от държавното управление.

С построяването на околовръстен път в южната част на Банско ще се изведе директно преминаващото придвижване отвън града , ще се обезпечат условия за безвреден и пестелив превоз на пасажери и товари и ще се обезпечи бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на града до курортната зона и началната станция на кабинковия въжен превоз.

Дължината на първия сектор от околовръстния път е 1230 м., а цената му е съвсем 1,2 млн. лева, като 1 млн. лева са обезпечени с Постановление на Министерски съвет през 2018 година

" Някои споделят, че асфалт не се яде, само че всички вложители търсят добра инфраструктура ", означи районният министър пред кмета на града Иван Кадев и националният представител Александър Мацурев.

По линия единствено на Министерство на регионалното развитие вложенията в област Благоевград за осъществяване на ВиК планове към този момент възлизат на над 12 млн. лева ВиК планът за в допълнение водоснабдяване на Банско от " Караманица " е стартирал обратно във времето, като на общината са били обезпечени от Министерство на регионалното развитие за първи стадий 1,4 млн. лева Отпуснати са предплатено и спомагателни средства за втория стадий на плана в размер на 841 хиляди лева Предстои продължение на неговото осъществяване, като средствата, нужни за цялостното му довеждане докрай - 1, 3 млн. лева ще бъдат обезпечени поетапно от Министерство на регионалното развитие, добави Петя Аврамова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР