Съвместната работа между бизнеса и професионалните гимназии е необходимост. Радвам

...
Съвместната работа между бизнеса и професионалните гимназии е необходимост. Радвам
Коментари Харесай

Над 2000 учебни програми са актуализирани с участието на професионални гимназии и представители на бизнеса

Съвместната работа сред бизнеса и професионалните гимназии е нужда. Радвам се, че преди няколко години в действителност стартира един извънредно добър разговор сред професионалните гимназии и работодателите. И двете страни схванаха, че разговорът е освен залог за бъдещето на ученика, а въобще за развиването на нашата стопанска система. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на полемика за качеството на професионалното обучение и образование, и за нуждата от квалификации, представена от пресцентъра на МОН.

Над 2000 образователни стратегии са обновени към този момент с присъединяване на професионални гимназии и представители на бизнеса, е съобщила Михайлова. Предвижда се актуализация да има на всеки 5 години, с цел да бъде образованието в синхрон с развиването на технологиите и с нуждата от образуване на нови умения, е добавила тя.

Повече от 50 представители на професионални гимназии, работодатели, синдикати и работодателски организации, специалисти от районните ръководства на образованието и от дирекцията "Професионално обучение и образование " в МОН са дискутирали по какъв начин да се обезпечи качеството на професионалното обучение и образование, както и да се разшири използването на дуалната система на образование.

Тема на диалозите е било също въздействието на националните стратегии на МОН и използването на компетентностния метод в учебно заведение. Директорите на гимназии са показали положителни практики при партньорство с работодатели, за организирането на надпревари по специалности, за присъединяване в интернационалните планове за подвижност на възпитаници посредством стажове и практики в други европейски страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР