Съвместната мисия по усилена охрана на въздушното пространство, изпълнявана в

...
Съвместната мисия по усилена охрана на въздушното пространство, изпълнявана в
Коментари Харесай

Завърши съвместната мисия по охрана на въздушното пространство от български и испански дежурни изтребители

Съвместната задача по усилена защита на въздушното пространство, изпълнявана в продължение на един месец от Военновъздушните сили на Република България и на Кралство Испания, приключи сполучливо.

Българските и испанските изтребители изпълняваха взаимно задания по защита на въздушното пространство от 14 ноември 2022 година Мисията е в осъществяване на ограниченията за гарантиране на сигурността на съдружниците от Алианса и на дилемите в Постоянно настоящия проект за противовъздушна и противоракетна защита в Интегрираната система на НАТО (NATINAMDS).

На публична гала командирът на авиобаза Безмер полковник Милен Димитров изрече признателност за ползотворното съдействие и за самодейностите, които българските и испанските военнослужещи реализираха дружно в Ямбол и авиобазата.

„ Съвместни задачи като тази са доказателство за оперативната съгласуемост на съюзните военновъздушни сили в границите на Алианса и са триумф за НАТО “, съобщи командирът на 111 ескадрила от испанските Военновъздушни сили майор Франциско Зарза Торес. Той изрази благодарност към персоналния състав на авиобазата за отличното домакинство.

Мисията на НАТО по Air Policing се реализира под контрола и управлението на Съюзното военновъздушно командване в Рамщайн, Германия. Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон обезпечава контрола на непрекъснатата денонощна задача. Организацията на Северноатлантическия контракт продължава да обезпечава осъществяването на задания в спокойно време, гарантиращи опазването на въздушното пространство на всяка една от страните-членки на Алианса.

В интервала ноември-декември шест изтребителя Eurofighter F-2000 Typhoon от Военновъздушните сили на Кралство Испания взаимно с българските си сътрудници участваха в задача по групова защита и запазване сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса над България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР