Съвместна европейска диплома за бакалаври, магистри и докторанти, която ще

...
Съвместна европейска диплома за бакалаври, магистри и докторанти, която ще
Коментари Харесай

Създават евродиплома - ще се признава от всички в ЕС

Съвместна европейска тапия за бакалаври, магистри и докторанти, която ще се признава в целия съюз, предложи Европейската комисия. Идеята има за цел да насърчи образователната подвижност и да се спести досегашната администрация за студентите.

Европейска комисия предлага университетите от съюза да работят дружно по стратегии за другите степени висше обучение, като след привършване на бакалавърска, магистърска или докторска степен приключилите ще получат тапия, приета от всички страни-членки.

Предложението бе показано от зам.-председателя на Европейска комисия Маргаритис Схинас, който дава отговор за одобряване на европейския метод на живот, и еврокомисарката по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илиана Иванова.

Новата скица ще бъде отворена за частни и държавни университети, като към нея ще могат да се причислят и вузове от страните-партньори на Европейски Съюз по програмата за поддръжка на образованието “Еразъм + ”.

По думите на еврокомисар Илиана Иванова “с плана за европейска тапия отговаряме на потребностите на студентите ни, на университетите ни, на бъдещите работодатели и на Европа като цяло ”.

Проектът за европейска степен на обучение е една от трите начинания, препоръчани от Европейска комисия. Планът се основава на резултатите от 6 пилотни плана на “Еразъм + ”, в които вземат участие над 140 университета от всички страни на блока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР