Съвместна българо-израелска летателна тренировка "Collector's Item 17" ще се състои

...
Съвместна българо-израелска летателна тренировка "Collector's Item 17" ще се състои
Коментари Харесай

България и Израел ще проведат съвместна летателна тренировка "Collectors Item 17"

Съвместна българо-израелска летателна подготовка "Collector's Item 17 " ще се състои от 7 до 13 септември във въздушното пространство на България, оповестиха от Министерството на защитата.

От българска страна в летателната подготовка ще се включат самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, наземни средства за противовъздушна защита от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски и системите за тяхното ръководство. Израелските Военновъздушни сили ще извършват задания със самолети F-15 и F-16, действайки от техни летища за непрекъсната дислокация.

В взаимните полети ще вземат присъединяване и самолети EF-2000 "Typhoon " от състава на Военновъздушни сили на Италия, основани на летище Граф Игнатиево.

Основните цели на тренировката са повишение на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на персоналния състав, както и рационализиране подготовката на екипажите при осъществяване на задания по прикритие на обекти от територията на страната. "Collector's Item 17 " е продължение на съдействието сред българските и израелски Военновъздушни сили, почнало през 2012 година с провеждането на първата взаимна летателна подготовка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР