Съветниците от ПК Архитектура и градоустройство“ одобриха ПУП-ПРЗ на имоти

...
Съветниците от ПК Архитектура и градоустройство“ одобриха ПУП-ПРЗ на имоти
Коментари Харесай

Одобриха ПУП-ПРЗ на имоти в Св. св. Константин и Елена“ и Западна промишлена зон

 Съветниците от ПК " Архитектура и градоустройство “ утвърдиха ПУП-ПРЗ на парцели в к.к. " Св. св. Константин и Елена “ и Западна промишлена зона. Съветниците дадоха единодушието си да се промени отреждането на парцел, който се намира в периферията на курортния комплекс, наоколо до пътя Варна – Златни пясъци. В истинския проект е записано, че върху имота може да се построи хотел, жилищна постройка и трафопост, само че   поради смяна в капиталовите планове притежателите са поискали отреждането да бъде единствено за жилища и трафопост.

" Заради близостта до пътя Варна – Златни пясъци “ парцелът не е атрактивен за строителството на хотел. Освен това постройките в съседство са жилищни кооперации, което евентуално също е повлияло върху решението на вложителите “, разяснява основният проектант на Варна. Той увери, че параметрите на застрояване не се трансформират. Те попадат в устройствена зона Ок с градоустройствени индикатори: компактност на застрояване до 30%, кинт – до 1,5, минимална озеленена повърхност – 50%, оптималната етажност – до 5 етажа.

Членовете на комисията утвърдиха и ПУП-ПРЗ на четири парцела по проекта на Западна промишлена зона – II част. Заради възражения от страна на притежателите и с решение на Административен съд – Варна тези терени са били извадени от ПУП-ПРЗ на целия ЗПЗ, гласуван през 2017 година " Предвидено е ново систематизиране на въпросните парцели и още веднъж въвеждане на улична регулация в частта, в която е била съборена от съда. Собствениците са осведомени с измененията и имаме уверението от тяхна страна, че няма да ги апелират. Така проектът на Западна промишлена зона – II част ще бъде признат в неговата целокупност и ще може да се пристъпи към работа “, добави арх. Бузев. Допустимото застрояване там е за незамърсяващи индустриални и логистични действия, като са вероятни и високотехнонологични производства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР