Съветници от ГЕРБ-СДС и ВМРО в СОС предлагат бежанците от

...
Съветници от ГЕРБ-СДС и ВМРО в СОС предлагат бежанците от
Коментари Харесай

Столични общински съветници искат безплатен градски транспорт за украинските бежанци

Съветници от ГЕРБ-СДС и Вътрешна македонска революционна организация в СОС оферират бежанците от Украйна да могат да употребяват гратис градския превоз на София, оповестяват от Столична община.

Общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и “Патриоти за София” внасят предложение до локалния парламент - бежанците от Украйна да могат да употребяват гратис обществения градски превоз в София против документ за идентичност. Мярката ще се ползва 3 месеца.

Предложението е част от ограниченията, които Столична община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят избавление у нас. Групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ ще купят и дарят 100 броя месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София като израз на съпричастност и поддръжка за напъните им.

Миналата седмица бе подкрепено и предлагането на кмета Йорданка Фандъкова за разпределяне на 300 000 лв. от бюджета на Столичната община, за оказване на помощ на от ден на ден бягащи дами, деца и възрастни хора от Украйна. Средствата ще бъдат ориентирани към към този момент основаната организация за напредване, настаняване и прехрана на търсещите протекция в София.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР