Съветници на служебния вътрешен министър Пламен Узунов са поискали МВР

...
Съветници на служебния вътрешен министър Пламен Узунов са поискали МВР
Коментари Харесай

Съветници на министъра поискали МВР да купи по-слаби джипове

Съветници на служебния вътрешен министър Пламен Узунов са поискали Министерство на вътрешните работи да занижи критериите в публичната поръчка за високопроходими коли и по този начин се е стигнало. Това съобщи сегашният началник на силовото ведомство Христо Терзийски. Заради публичната поръчка за 290 джипа " Грейт Уол ", купени от свързаната с предприемача Гриша Ганчев " Българска автомобилна промишленост ", България ще би трябвало да върне над 6 млн. евро. Нарушенията бяха открити от европейската работа за битка с измамите ОЛАФ. Досега Терзийски мълчеше по тематиката, която пък бе употребена за политчески офанзиви сред президент и държавно управление.

Някъде към средата на фервруари 2017 година

По време на подготовката на поръчката Терзийски ръководеше основна дирекция " Национална полиция ", т.е. структурата, която задава критериите за джиповете. Според него желанието им е било да се купят високопроходими джипове като тези на граничната полицията. Колите трябвало да отидат в девет регионални дирекции, в чиято територия има и гранична зона. Поръчките на граничната и националната полиция били идентични, само че тогава се появили съветниците и всичко се трансформирало.

" Някъде може би към средата на февруари месец 2017 година по времето на служебния министър се взе решение на база препоръки, подадени от негови съветници, че тези спецификации би трябвало да бъдат занижени ", изясни Терзийски без да спомене имената на съветниците.

Той изясни, че сега профилираната прокуратура води дело по случая и са почнали разпити. Всички материали по поръчката били изпратени там.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР