Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко

...
Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко
Коментари Харесай

Украйна съобщи за най-малко 8 загинали и 9 ранени при руски обстрел

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко заяви за минимум седем починали и девет ранени при съветски обстрел, като се базира на публична информация от Националната полиция.

" В област Одеса шестима души са починали, седем са ранени, а 19 са безследно изчезнали. В Мариупол има един умрял и двама ранени ", добави Геращенко.

По думите му, при авиоудар в град Бровари са унищожени третия и четвъртия етаж на 4-етажен блок. По предварителна информация има една жертва и шестима потърпевши.

Осмата жертва е граничар в региона на селището Преображенка в Херсонска област, който е умрял при ракетен обстрел от територията на Крим.

В Днепропетровска област са нанесени три удара по хранилища на 17-та танкова бригада и е погубен моста над река Ингулец.



Съветникът на украинския вътрешен министър не прецизира дали се касае за цивилни жертви или за военни.

Антон Геращенко разгласява в канала си в " Телеграм " и видео от квартал в град Харков, където ракета " Смерч " е блъснала третия и четвъртия етаж на 4-етажна постройка. Данните дали има убити и ранени при този удар се прецизира, добавя съветникът.

По-рано през днешния ден съветското Министерство на защитата съобщи, че съветските въоръжени сили са употребявали високоточни муниции против военната инфраструктура на Украйна. Министерството акцентира, че не са били нанесени удари по украински градове и цивилни жители не са били застрашени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР