Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон

...
Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон
Коментари Харесай

Болтън: Преговорите по ракетния договор продължават

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че договарянията по Договора за ракетите със междинен и дребен обхват ще продължат, съобщи радио " Ехото на Москва ".

Вчера Болтън, който е в Москва, беседва със секретаря на Съвета за сигурност на Русия - Николай Патрушев, и с съветския министър на външните работи Сергей Лавров.
Очаква се през днешния ден той да се срещне с президента на Русия Владимир Путин.

Болтън показва, че полемиките с съветските представители са били интензивни и че Съединени американски щати са създали доста съществени изказвания по отношение на позицията си по контракта.

Преговорите ще продължат " с нашите другари в Европа и Азия ", добавя Болтън.

По думите му, консултациите с съветските управляващи ще продължат както по ракетния контракт, по този начин и по други стратегически въпроси.

Той акцентира, че с изключение на Съединени американски щати и Русия има още страни, които създават ракети със междинен обхват, като показва съответно Китай и Северна Корея.

" Ще има доста дипломация през околните месеци ", твърди съветникът на Тръмп.

Припомняме, президентът Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще усилват нуклеарния си боеприпас до момента в който другите страни " не дойдат на себе си ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР