Съветникът към Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей определи като

...
Съветникът към Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей определи като
Коментари Харесай

Министрите Асен Василев и Александър Николов се срещнаха с високопоставени американски представители във Вашингтон

Съветникът към Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Шолей дефинира като значими полемиките, извършени с вицепремиера и министър на финансите на България и министъра на енергетиката. Разговорите са били ориентирани към напъните за осъществяване на уговорките на страната ни за битка с климатичните промени и диверсифициране на енергийните източници и доставки. Шолей, който е бил хазаин на диалозите, заяви това с туит, препубликуван от посолството на Съединени американски щати в София в формалния му акаунт в " Туитър ". 

Американското министерство на енергетиката от своя страна изрази удовлетворение от срещата на министър Дженифър Гранхолм и заместник-министър Андрю Лайт с Василев и водената от него комерсиална делегация за разширение на бизнес опциите за бъдеще с чиста сила, гласи пост на ведомството в " Туитър ". 

Високопоставени американски чиновници от Белия дом, Държавния департамент, министерствата на търговията и енергетиката на Съединени американски щати бяха домакини в понеделник във Вашингтон на българска делегация на високо равнище от търговски и енергийни специалисти, заяви американското посолство на страницата си във " Facebook ". Засиленото съдействие за диверсификация на енергийните доставки и зелени начинания ще значи по-голяма енергийна сигурност и разцвет за България, показва дипломатическото посланичество. 

В началото на седмицата бе обявено, че Василев и Николов са отпътували за работно посещаване във Вашингтон с делегация, в която са включени представители на управленията на АЕЦ " Козлодуй ", " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ".   

По-рано този месец Шолей се срещна с Василев при визитата си в София, което имаше за цел осъществяване на диалози с сътрудници и съдружници на Съединени американски щати по редица стратегически въпроси, заяви тогава министерството на финансите. Двете страни разискаха тематики, свързани с надграждане на двустранния Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати, чието начало беше поставено през януари 2020 година, усилването на общата сигурност и продължение на трансатлантическото съдействие.    

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР