Съветите на психиатъра д-р Веселин Герев Броени дни остават до

...
Съветите на психиатъра д-р Веселин Герев Броени дни остават до
Коментари Харесай

Как да подготвим организма си за преминаването към лятно часово време

Съветите на психиатъра доктор Веселин Герев
Броени дни остават до прекосяването към лятно часово време. В събота против неделя през нощта тъкмо в 03:00 часа стрелките на часовниците се местят с час напред, което значи и час по-малко сън.

Според специалисти стресът за организма е толкоз огромен, че в международен мащаб в понеделник след промяната тутакси сигналите за сърдечни проблеми са с 60% повече.

Преходът от зимно към лятно часово време основава проблеми най-много заран, само че с цел да се съвземем от смяната даже душевен е нужна към седмица, изясняват психолози.

„ Психиката се наглася на един динамичен стандарт – час, в който ставате, пиете си кафето, шофирате до работа, прибирате се, имате свободно време. Най-важното е за хората, които одобряват медикаменти. Те ще би трябвало да ги взимат час по-рано, което за някой положения може да е съдбовно ”, счита доктор Герев.

„ Едно европейско изследване сочи, че с 45% се качват злополуките в понеделник след промяната на часовото време. Установено е, че трудовите злополуки се качват с над 50% и то в утринните часове ”, изясни доктор Герев.

„ Хубаво е хората, които одобряват медикаменти, още от в този момент да стартират с по 10 минути да бутат приема ”, разяснява той.  

Може да стартираме да ставаме и с по 10 минути по-рано.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР