Съвети към родителите на първокласниците отправя седмица преди началото на

...
Съвети към родителите на първокласниците отправя седмица преди началото на
Коментари Харесай

Диян Стаматов със съвети към родителите на първокласниците

Съвети към родителите на първокласниците насочва седмица преди началото на новата образователна година Диян Стаматов - ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България (СРСНПБ), който е и шеф на 119-о Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София.

Откриването на образователната година за детето ще бъде най-вълнуващият ден, най-малко за идващите четири години, по тази причина не закъснявайте, покажете на детето, че точността е значима. Изберете му специфични облекла, научете го, че облеклото е отношение, положително отношение. Разкажете му за учебното заведение, покажете му го и създайте доста положителна настройка у детето към учителите, поучава родителите Диян Стаматов пред профила си във фейсбук.

 Той отбелязва, че родителите и първокласниците би трябвало да си създадат фотоси на входа на учебното заведение, тъй като по-късно детето ще заеме своето място измежду другите деца, а и това може да се трансформира в чудесна традиция.

„ Учебниците за първи клас не се връщат в края на образователната година, само че е значимо детето ви да се научи на отговорност и грижа към тях. Затова поставете им " дрехи " - подвързии, най-добре такива, които се залепват за учебниците или ги облечете с картон. Пригответе, надпишете учебниците и тетрадките дружно с детето, по този начин ще избегнете търсенето или връщането на инцидентно взети от някой възпитаник “, поучава Стаматов.
 
„ В първи клас децата пишат в тетрадки с огромни квадратчета и в тетрадки с тесни и необятни редове. Учителят ще ви каже какъв брой ще са му нужни за образователната работа, само че не забравяйте, в случай че желаете да избегнете напрежението преди лягане, имайте постоянно аварийни тетрадки подготвени да влязат в приложимост.

През цялата година децата ще пишат с молив, писалки няма да им трябват, по тази причина не ги карайте да пишат с тях, по-добре се пробвайте да ги научите сами да подострят моливите си. Няма никакъв късмет детето ви да опази всички моливи, флумастери, които сте му приготвили грижливо, по тази причина не купувайте скъпи такива, само че и не забравяйте, че за часовете всеки ден ще са му нужни лепило и ножичка. Затова към аварийните тетрадки, може да добавите и лепило “, споделя Диян Стаматов.

Той е на мнение, че децата сигурно ще предпочетат раница с обичан воин, само че с изключение на да е красива, най-важното е тя да бъде лека, комфортна, с няколко загради, с цел да може всяко нещо да има свое място. Не отлагайте да научите детето си единствено да подрежда чантата си, по този начин то ще стане виновен и проведен човек. В класните стаи има шкафчета за всяко дете - персоналното пространство в огромната магия наречена учебно заведение, означи Стаматов. 

" Класната стая е най-безопасното място за вашето дете, в нея учителят е и родител. Нека детето ви пораства измежду книги, другари и игри. Сред обичаните учители! И най-важното - първи клас е времето, в което детето ви ще образува своето отношение към знанието. Бъдете подкрепящи към детето си, само че и към учителя, към учебното заведение, тъй като те дружно са пътят към неговия триумф. Бъдете до него - всеки ден, всяка вечер. И не забравяйте, учителят е новият воин на детето ви! Вслушвайте се в него! И с вас е било по този начин! Просто сте пораснали! Каквато и смяна да има в живота ни, учебното заведение е започвало по този начин. Ще стартира и тази година по този благ метод! С любов, отношение и религия в положителното! ", споделя ръководителят на СРСНПБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР