Съветът за сигурност на ООН се събира тази вечер на

...
Съветът за сигурност на ООН се събира тази вечер на
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира заради новата химическа атака в Сирия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира довечера навън съвещание, на което ще бъде разисквано ситуацията в Сирия, в това число и известията за нова химическа офанзива в предградие на Дамаск, съобщи ТАСС.

Заседанието се привиква по самодейност на Русия. По-рано се появиха известия за закрито съвещание по въпроса на следващия ден сутринта.

По-рано Асошиейтед прес, базирайки се на деятели на организацията "Бели каски ", заяви, че "сирийското държавно управление и подхванало в понеделник химическа офанзива с хипотетично потребление на токсичен газ, при което са потърпевши към 20 мирни поданици " в предградие на столицата Дамаск, което се управлява от въоръжени опозиционни групировки.

Според ливанския тв канал "Ал Маядин " минимум две деца са починали, а още 30 души са потърпевши от отравяне с амониев хлорид в предградието Източна Гута. По информация на малкия екран там бил публикуван токсичен прахуляк под формата на готварска сол.

Съединени американски щати към този момент упрекнаха сирийското държавно управление в осъществяване на химическа офанзива и разкритикуваха съветските обструкции пред опитите за следствие на Организация на обединените нации на сигнали за химически офанзиви в Сирия още преди днешната информация да бъде доказана от самостоятелни източници, означи по-рано Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР