Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна наложи санкции

...
Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна наложи санкции
Коментари Харесай

Украйна наложи санкции на над 3600 лица от Русия, включително децата на Путин

Съветът за национална сигурност и защита на Украйна наложи наказания на повече от 3600 физически и юридически лица от Руската федерация, в това число децата на президента Владимир Путин. Това заяви през днешния ден на уеб страницата си министерството на стопанската система в Киев, съобщи Укринформ.

 

Списъкът включва по-специално:

 

- деца и други родственици на Владимир Путин и хора от близкото му обкръжение;

- представители на съветските власти;

- олигарси и техни приближени;

- актьори и пропагандатори, в това число жители на Украйна;

- колаборационисти, минали на страната на врага;

- високопоставени чиновници от държавни корпорации;

- представители на висшия управителен състав на въоръжените сили на Русия;

- представители на така наречен държавни управления на Луганската и Донецката национална република, на окупационните управляващи в Крим и главатари на противозаконни въоръжени формирования, настоящи в окупираните райони от Украйна.

 

Одобрени са и наказания против задгранични жители - така наречен интернационалните наблюдаващи, взели участие в " референдумите " за влизане в състава на Русия на краткотрайно окупирани украински територии, сочи информация на УНИАН.

 

Руски военни караха хората да гласоподават под дулата на автомати, припомня организацията.

 

Според съветски медии над 90 на 100 от участниците в " референдумите " са дали своят вот " за ". Руският президент Владимир Путин и ръководителите на така наречен Донецка и Луганска национална република, Запорожка и Херсонска област подписаха през вчерашния ден в Москва контракти за присъединението на тези райони към Русия. След подписването Путин и проруските водачи се хванаха за ръце и скандираха " Русия! ", съобщи Франс прес.

 

Съветът наложи наказания и на основни съветски компании, банки, предприятия от отбранителната индустрия, от добивната, енергийната, информационната, логистичната и други сфери.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че украинските наказания са наложени на " значими " лица, които " не са се оповестили в отбрана на човечността и интернационалното право или по някакъв метод са били въвлечени в нападателни стъпки против Украйна и общността на демократичните нации ", добавя Укринформ.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР