Съветът за електронни медии (СЕМ) се оплака от безпрецедентен политически

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) се оплака от безпрецедентен политически
Коментари Харесай

СЕМ се оплака от политически натиск

Съветът за електронни медии (СЕМ) се оплака от " невиждан политически напън " и предизвести партиите да се въздържат от език на омразата. Това заяви в публична позиция медийният регулатор. Представители на Съвет за електронни медии обявиха също по този начин, че са били поканени на съвещание на Комисията по просвета и медии в Народното събрание във връзка избора на общоприет шеф на Българска национална телевизия, само че въобще не им е била дадена думата.

" Съвет за електронни медии беше поканен от Комисията по културата и медиите към 47-мото Народно заседание, с цел да бъде " осведомен с нередности " при избора на общоприет шеф на Българска национална телевизия. На съвещанието към регулатора бяха отправени неоснователни обвинявания, нямащи нищо общо с правото, за пропуски в преценката на документите, показани от претендентите в процедурата за избор на общоприет шеф на публичната телевизия. Въпреки че представителите на Съвет за електронни медии бяха категорично поканени да участват на съвещанието на Комисията, им беше отказана опция да изразят мнение по поставените въпроси ", се споделя в известието. Регулаторът разгласи още, че е ревизирал всички обстоятелства и документи за определения през 2019 година общоприет шеф на Българска национална телевизия и не е разкрил никакви несъгласия или нарушавания на закона.

Съветът заяви още, че е подложен на политически напън, което нарушава правата му на самостоятелен регулаторен орган.

" Съвет за електронни медии упорства представителите на политическите партии да се въздържат да употребяват език на ненавист и реваншизъм без обстоятелства или правни причини. Целенасоченото дискредитиране на регулатора освен нанася непоправими вреди на неговия престиж в бъдеще, само че демонстрира притеснителна липса на схващане на смисъла и предназначението на регулаторните органи, основани в демократичните страни по силата на европейска инструкция. Поради тази причина Съветът има намерение да осведоми европейските органи за отношението, демонстрирано от представителите на законодателната власт в страната ", написа още в
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР