Съветът за електронни медии (СЕМ) откри днес процедурата за избор

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) откри днес процедурата за избор
Коментари Харесай

На 5 юли медийният регулатор ще обяви кой е новият генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) откри през днешния ден процедурата за избор на генерални шефове на Българската национална телевизия (БНТ) и на Българското национално радио (БНР).

Подаването на документи за началник на малкия екран ще продължи до 3 юни. Оповестяването на позволените до процедурата претенденти ще бъде на 25 юни, а на 1 юли ще се разбере кои от тях ще бъдат изслушани. Самите чувания са планувани за 3 и 4 юли. На 5 юли пък ще бъде разгласен и спечелилият в състезанието.

Преди две седмици Съвет за електронни медии дефинира за краткотраен шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Той беше програмен шеф на Българска национална телевизия 1, само че застана отпред на медията, откакто досегашният шеф - Константин Каменаров, получи условна присъда поради шофиране след приложимост на алкохол, а това опонира на статута му и трябваше да бъде освободен. Повече по тематиката четете тук.

Кошлуков може да заема поста до три месеца, като по-късно би трябвало да бъде определен титуляр. Той бе измежду претендентите да заемат поста общоприет шеф на Българска национална телевизия. След като за него бе определен Каменаров, Кошлуков стана програмен шеф на публичния канал Българска национална телевизия 1.

Той стана и водещ на обзорното предаване " Още от деня ", а в едно от изданията му сподели междинен пръст, което докара до митинг пред постройката на малкия екран и искане на оставката му. По-късно той се извини за държанието си, а Съвет за електронни медии наложи санкция от 3 хиляди лева на Българска национална телевизия.

Крайният период за подаване на документите на претендентите за общоприет шеф на БНР е 27 май. Изслушването им ще бъде на 26 и 27 юни, а самият избор ще бъде изработен на 28 юни. Мандатът на актуалният общоприет шеф на БНР Александър Велев изтича на 29 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР