Съветът за електронни медии (СЕМ) обави, че ще сезира Националния

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) обави, че ще сезира Националния
Коментари Харесай

СЕМ видя нарушения при отразяване на катастрофата на АМ Тракия

Съветът за електронни медии (СЕМ) обави, че ще сезира Националния съвет за журналистическа нравственос (НСЖЕ) за неспазване на професионалните стандарти във видеорепортажите на bTV и на Нова телевизия от отразяването на злополуката на Автомагистрала " Тракия " от 13 април. В инциднета починаха общо шест души, а над 20 бяха ранени. Тогава една от главните тематики беше отразяването на случая и дали публицистите не са прекрачили етична граница в търсене на сензация, написа Actualno.com.

Съвет за електронни медии погва малките екрани за репортажи от злополуката на " Тракия " Съветът за електронни медии (СЕМ) ще се занимае с телевизионното отразяване на злополуката на автомагистрала " Тракия ", при която починаха... Прочети повече От Съвет за електронни медии са създали мониторинг на bTV, Нова телевизия, Канал 3 и Телевизия Европа, както и на стратегиите на националните публични снабдители Българска национална телевизия 1 и на БНР - " Хоризонт ". " Регистрирани са проблеми в стратегиите на bTV, Нова телевизия ", съобщи София Владимирова, ръководител на Съвет за електронни медии.

Тя добави, че в медийния регулатор са постъпили 12 сигнала, които засягат главно тези две стратегии. " Ние ще изпратим сигнал до Етичната комисия, ще използван нашите наблюдения, експертните ни мнения, както и видеоматериали от репортажите. В Съвет за електронни медии са постъпили 12 сигнала, които касаят главно тези две стратегии и най-много разясняват професионалните стандарти, етични и морални правила, които феновете смятат, че са нарушени ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР