Съветът за електронни медии прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов,

...
Съветът за електронни медии прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов,
Коментари Харесай

СЕМ прекрати предсрочно мандата на шефа на БНР

Съветът за електронни медии приключи предварително мандата на Светослав Костов, общоприет шеф на Българското национално радио. Членовете гласоподаваха единомислещо с 5 гласа „ За”.

Снимка: Ладислав Цветков

Това се случва единствено 3 месеца след избирането му за общоприет шеф на БНР.
Съвет за електронни медии взема решение ориста на шефа на БНР Светослав Костов Процедурата беше открита предходната седмица с три гласа „ За ” и двама „ Въздържали се ”
Той се е срещнал с претекстовете на Съвет за електронни медии за разкриване на процедурата за предварително преустановяване на мандата му.

В отговора си до Съвета той твърди, че на 13 септември не е преустановявано излъчването на стратегия „ Хоризонт”, че е имало профилактика и че не е нарушавал никакви закони.

Снимка: Ладислав Цветков

Според Съвет за електронни медии и до през днешния ден няма отговор на въпроса какво се случи на 13 септември и по какъв начин по този начин се отстраняват публицисти.
Досъдебно произвеждане и очна ставка поради свадите в БНР Според наблюдаващия прокурор има данни за закононарушение към свалянето на Силвия Великова от ефир
Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова разяснява: „ В момента сме в предизборна акция. Нито един жител не би трябвало да се съмнява в информацията, която получава”.

Снимка: Ладислав Цветков

За изпълняващ длъжността е назначен Антон Митов, сега той е началник на архива в радиото. По закон до 2 месеца би трябвало да се избере нов общоприет шеф на БНР.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР