Съветът за електронни медии обсъжда ситуацията в Българското национално радио

...
Съветът за електронни медии обсъжда ситуацията в Българското национално радио
Коментари Харесай

Медийният регулатор обсъжда ситуацията в БНР

Съветът за електронни медии разисква обстановката в Българското национално радио (БНР) след абсурда към свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и невиждано дългото прекъсване на ефирното лъчение на радиото на 13 септември т.г.

Заседанието беше планувано предишния петък, откакто на среща с медийните надзорници публицисти от " Хоризонт " описаха за напън над управлението на радиото за отстраняването на Великова. Тогава беше несъмнено съветът да се събере, с цел да разиска дали да в профил от поста му шефът на Съвет за електронни медии Светослав Костов, който избра в края на юни. Картина от съвещанието можете да следите в действително време във видеото.



Решение през днешния ден няма да бъде взето, защото медийният регулатор не е в цялостен състав - от залата отсъства Бетина Жотева.

Заради прекъснатото лъчение регулаторите - Съветът за електронни медии и Комисията за контролиране на известията, към този момент направиха инспекции в държавното радио и откриха, че става дума за нарушаване от страна на управлението на медията. Прокуратурата също откри нарушаване, защото не откри данни замлъкването на стратегия " Хоризонт " да е било резултат от нужна профилактика.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (55)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР