Съветът НАТО-Украйна ще заседава идната сряда в отговор на последната

...
Съветът НАТО-Украйна ще заседава идната сряда в отговор на последната
Коментари Харесай

Съветът НАТО-Украйна ще обсъди противовъздушната отбрана в контекста на руските удари

Съветът НАТО-Украйна ще заседава идната сряда в отговор на последната вълна от масирани съветски въздушни удари по прилежащата страна, съобщи ДПА, като се базира на известие на Организацията на Северноатлантическия контракт.
 
Съветът беше основан през лятото на предходната година на срещата на върха на алианса в литовската столица Вилнюс. Целта му е да улесни тясното съдействие на организацията с Киев, до момента в който бъдат изпълнени изискванията за приемане на Украйна в НАТО.
 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг привиква съвещанието на равнище посланици, разгласи през днешния ден представител, като добави, че то ще се състои " по украинска молба след последните набези на Русия с ракети и дронове против мирни жители, обекти и градове в Украйна ".
 
Страните членки на НАТО до момента са доставили огромен брой системи за противовъздушна защита на Украйна, като са решени да продължат с помощта за Киев, отбелязва представителят. Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба уточни, че опциите на украинската противовъздушна защита ще бъдат една от главните тематики на съвещанието.
 
" НАТО почете молбата на Украйна за изключително съвещание на Съвета НАТО-Украйна в отговор на масираните съветски въздушни удари ", написа Кулеба в обществената платформа " Екс ".
 
" Една от главните тематики ще бъде укрепването на противовъздушната защита на Украйна - това е значим знак за евроатлантическото единение пред опасността от ескалация на съветския гнет ", добави топ дипломатът на Киев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР