Съветът на управляващата коалиция се събира на заседание тази вечер,

...
Съветът на управляващата коалиция се събира на заседание тази вечер,
Коментари Харесай

Какви са нагласите сред управляващите преди коалиционния съвет за Северна Македония?

Съветът на ръководещата коалиция се събира на съвещание довечера, на което съществена тематика се чака да бъде тематиката за европейската интеграция на Република Северна Македония. Заседанието беше планувано за вторник, само че беше отсрочено за през днешния ден.

Часове преди срещата множеството участници в обединението обявиха, че на този стадий Република Северна Македония няма подготвеност да стартира договаряния за Европейски Съюз. Единствено от " Продължаваме промяната " към този момент се въздържат от коментар.

Подробности вижте в директното включване на Вера Александрова.

Георги Свиленски, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": " По тематиката " Северна Македония " няма нещо, което да може да промени позицията на Българска социалистическа партия. Единственото нещо, което може да промени позицията на Българска социалистическа партия, е осъществяването на контракта от 2017 година, което на този стадий не го виждаме, не го означаваме. "

Христо Иванов, ръководител на ПГ на " Демократична България ": " Позицията на " Демократична България " е, че Северна Македония е въпрос на народен интерес за България - Република Северна Македония да бъде член на Европейския съюз откакто извърши нашите упования. Нашите упования са свързани със отбраната на човешките права, т.е. това са тематики, свързани с базовите критерии въобще за допускане до процедура по приемане - така наречен Копенхагенски критерии. Към днешна дата Северна Македония не ги извършва. Но в случай че се откри в тристранните връзки сред Скопие - Брюксел - София такава обстановка, в която ние да запазим гаранциите и да ги повишим, че сходно осъществяване ще настъпи, тогава това би трябвало да бъде деликатно разисквано, с цел да може да забележим дали не може да тръгнем напред, в това число, с цел да осъществим това, което се желае от нас. "

Николай Радулов, народен представител от ПГ на " ИТН ": " Очевидно в общественото пространство се чуват някакви неща, че някъде било казано нещо във връзка с Северна Македония. Когато стигне до премиера това, той стартира под паника да отхвърля. Може би в действителност такова нещо не е имало. Ние чуваме непрестанно, че такива неща се случват. Нещо повече - в общественото пространство стартират да пълзят едни неразбираеми известия за това, че може би, който е срещу присъединението в този момент на Република Северна Македония, поддържа Путин. Значи това е опит да се извиват ръце на всички, които не са съгласни. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР